Millstone Oloroso Malt

Millstone Oloroso Malt

Millstone Oloroso Malt

Millstone Oloroso MaltMillstone Dutch Single Malt Whisky, Oloroso Sherry Cask

Millstone, Nederlandse Single Malt Whisky is ambachtelijk vervaardigd in de traditionele distilleerderij die eigendom is en geëxploiteerd wordt door de familie Zuidam. Meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve gedistilleerde dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot de geboorte van deze prachtige whisky.

Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren zij een breed palet aan likeuren, genevers, gin en whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt.

Millstone Dutch Malt Whisky Oloroso Sherry is één van de twee nieuwste expressies van Zuidam Distilleries en is een fruitige whisky met rijke tonen van gedroogd fruit. Het vriendelijke karakter van deze whisky wordt voor een groot gedeelte bepaald doordat deze rijpt in first en second fill Oloroso Sherry vaten.
Afgevuld op 46% alc.

Proefnotities Millstone Dutch Single Malt Olsoroso Sherry Cask:

Neus: delicate fruitige aroma’s gecombineerd met honing en vanille. Smaak: rijke honingachtige zoetheid, sherry is duidelijk aanwezig, delicate kruidige tonen. De finish is redelijk lang met terugkerende eiken en vanille tonen. .

MILLSTONE DISTILLERYMillstone Oloroso Malt

Opgericht: 1975
Gebied: Netherlands, Baarle-Nassau
Eigenaar: Familie van Zuidam
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 46%