Het karakter van whisky

Het karakter van whisky

Elke whisky heeft zijn eigen unieke karakter.

Elke druppel whisky heeft zijn eigen unieke karakter, als een geurige wereldreis langs verschillende landen en streken.
Als doorgewinterde whiskyliefhebber maak je een smaakvol avontuur mee waar je smaakpapillen zich als ware ontdekkingsreizigers ontpoppen!

Amerikaanse whiskey

Laten we beginnen met die Amerikaanse whiskey’s, rechtstreeks uit het wilde westen!
Ze zijn als een speelse dans van granen en rogge, die met elkaar een boeiend samenspel vormen. Je wordt begroet met een heerlijk zoet parfum van gladde vanille, en dan die eerste slok?
Als een wilde rodeo voor je smaakpapillen, met lasso’s van karamel en noten die als cowboys de smaakarena betreden!

Canadese Whiskey

En wat te denken van die Canadese whisky’s, beleefd en charmant als een ware gentleman. Zo soepel als esdoornsiroop die op een zacht heuvellandschap glijdt, een prachtige combinatie van verschillende granen die je smaakknoppen met subtiele finesse betovert! Een nipje en je zweeft op een wolk van verfijnde vanille, fruitige verrassingen en een vleugje “sorry, eh” kruidigheid!

Schotse Whisky

Maar daar komen de Schotse whisky’s, met hun eigen karakteristieke stijl! Als ware soloartiesten betreden ze het toneel met hun single malt trots, zonder behoefte aan een blend. Het is als een ontmoeting met een stoere Highland-krijger, vol zelfvertrouwen en met een krachtige uitstraling die de liefde voor gerst met elke slok verkondigt. En die smaak? Een waar spektakel van Schotse heerlijkheid dat je tong laat dansen in een eigenwijs festijn van aroma’s! Slàinte mhath! (Proost!)

Kortom: voor iedereen is er een Whisky, het gaat er om dat jij van Whisky geniet.

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop