Het karakter van whisky

Het karakter van whisky

Elke whisky heeft zijn eigen unieke karakter.

Elke druppel whisky heeft zijn eigen unieke karakter, als een geurige wereldreis langs verschillende landen en streken.
Als doorgewinterde whiskyliefhebber maak je een smaakvol avontuur mee waar je smaakpapillen zich als ware ontdekkingsreizigers ontpoppen!

Amerikaanse whiskey

Laten we beginnen met die Amerikaanse whiskey’s, rechtstreeks uit het wilde westen!
Ze zijn als een speelse dans van granen en rogge, die met elkaar een boeiend samenspel vormen. Je wordt begroet met een heerlijk zoet parfum van gladde vanille, en dan die eerste slok?
Als een wilde rodeo voor je smaakpapillen, met lasso’s van karamel en noten die als cowboys de smaakarena betreden!

Canadese Whiskey

En wat te denken van die Canadese whisky’s, beleefd en charmant als een ware gentleman. Zo soepel als esdoornsiroop die op een zacht heuvellandschap glijdt, een prachtige combinatie van verschillende granen die je smaakknoppen met subtiele finesse betovert! Een nipje en je zweeft op een wolk van verfijnde vanille, fruitige verrassingen en een vleugje “sorry, eh” kruidigheid!

Schotse Whisky

Maar daar komen de Schotse whisky’s, met hun eigen karakteristieke stijl! Als ware soloartiesten betreden ze het toneel met hun single malt trots, zonder behoefte aan een blend. Het is als een ontmoeting met een stoere Highland-krijger, vol zelfvertrouwen en met een krachtige uitstraling die de liefde voor gerst met elke slok verkondigt. En die smaak? Een waar spektakel van Schotse heerlijkheid dat je tong laat dansen in een eigenwijs festijn van aroma’s! Slàinte mhath! (Proost!)

Kortom: voor iedereen is er een Whisky, het gaat er om dat jij van Whisky geniet.

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.