Whisky glas

Whisky glas

whiskyglas

Meest bekende Whisky glazen

Whisky glas

Je bent uit eten en je besteld, in plaats van een dessert, een espresso met een lekkere single malt erbij. Als je niet in het juiste restaurant bent dan is de kans groot dat je er geen whiskyglas bij krijgt. Jij als liefhebber van whisky weet natuurlijk dat het een no go is om whisky in iets anders te schenken dan in een écht whisky glas. Maar om niet als een wijsneus over te komen, kan je dat restaurant misschien verwijzen naar dit artikel. Welke verschillende whiskyglazen zijn er eigenlijk en waarom zit er verschil in?

Tumbler

De tumbler (glas A) is het whiskyglas dat iedereen kent en zo mogelijk het meest gebruikt wordt. Naar mijn mening is dit glas vooral voor bourbon en whiskey met ijs bedoeld. Met een brede opening waarbij de geuren sneller vervliegen

Nosing glas

Een Noding glas (B) is prima glas om te gebruiken bij proefsessies. Is ook goed om normaal uit te drinken, maar hiervoor gaat mijn voorkeur uit naar een iets groter glas

Glencaim glas

whisky glas

Scotch Malt Whisky Society

Het Glencaim glas (C) is naar mijn mening het best allround whiskyglas. Iets groter dan een nosing glas zodat de geur goed naar voren komt. Bovendien ligt dit glas ook erg prettig in de hand.

Michael Jackson glas

Het Michael Jackson glas (D) heeft net als het Glencaim glas een mooie wijde opening. Voor mijn gevoel geeft dit glas de geuren een nog beter weer.

SMWS glas

De afkorting SMWS staat voor: Scotch Malt Whisky Society (E). Ook dit glas geeft de geuren heel goed weer.