Whisky proeven

Whisky proeven

Whisky proeven met Janske Mollen en Hans Offringa

Whisky proeven

Whisky proeven met Hans Offringa

Tijdens de presentatie van de 10e Zwolse Whisky bij de Librije in Zwolle kreeg, Janske Mollen een privé workshop Whisky proeven van Hans Offringa.

Voor iedereen een Whisky

Hans Offringa is van mening dat voor iedereen (jouw smaak) een Whisky is. Je kan van Whisky op alle mogelijkheden van Whisky genieten. Het gaat er bij om dat jij er van geniet.

Het begint met een tulpglas

Volgens Hans komt een Whisky het best tot zijn recht in een tulpglas omdat in dit glas de aroma’s niet gelijk vervliegen

Snuffelen als een konijntje

Voordat je gaat proeven ga je eerst ruiken aan de Whisky door te snuffelen als een konijntje. Zorg ervoor dat je neus niet te diep in het glas zit, anders ruik je vooral de alcohol en minder de aroma’s

Klein slokje in de mond

Neem een klein slokje in de mond en laat het rollen in je mond. Vind je het te scherp doe er dan een héél klein beetje water bij. Pas er op dat je de Whisky niet “verdrinkt”. Volgens Janske is dat een wereld van verschil. “Het is dan best uit te houden” aldus Hans Offringa. Je kan het ook omdraaien. Neem een slok(je) water en daar na een slokje Whisky. Zo kan je prima doseren hoeveel alcohol jij lekker vind.

Kortom: Voor iedereen is een Whisky, het gaat er om dat jij van Whisky geniet.

Bron: Janske Mollen (vlog)