Amrut Kadhambam

Amrut Kadhambam

Amrut Kadhambam

Amrut Kadhambam single malt whisky. Kadhambam is een Tamil (Tamil is een van de talen die gesproken wordt op het subcontinent), woord voor “mengsel”. De whisky heeft eerst gerijpt in oloroso sherry butts en vervolgens op brandy- en rum vaten, die uit de eigen voorraad van de distilleerderij afkomstig zijn en die de malt een intrigerende en complexe smaak geven. Een merkwaardige vermenging, maar het werkt. Dit is een unieke en spannende, zeer gelimiteerde whisky. Amrut presenteert deze whisky als een bescheiden eerbetoon aan de Indiase boer, die is opgegroeid met de waarde om het graan en de grond met zorg en genegenheid te bewerken.

Uitgebreide informatie

De Amrut distilleerderij brengt deze single malt Portonova whisky op markt, gemaakt van in India gekweekt graan afkomstig van de voet van de Himalaya in de noordelijke provincies Punjab en Rajasthan. De afkomstige Indiase gerst komt uit de Punjab, gelegen aan de voet van de Himalaya, en de distillatie vindt plaats in de tropische tuinstad Bangalore op 3000 ft. Met verschrikkelijk warme zomers. Meer dan eenderde van het totaal aantal liters verdampt hier (Angels shares), een enorme hoeveelheid, vergeleken met het gemiddelde verlies in Schotland van 3%. Amrut is een single maltwhisky met veel fruit, kruidig en aroma’s van chocolade. Amrut managing director Neelakanta Rao Jagdale verwacht met de verkoop van de whisky bij meer dan 460 Indiase restaurants in Glasgow succesvol te zijn op de traditionele Schotse whiskymarkt en een landelijke distributie bij de ongeveer 28.000 “Indian Curry houses” in Engeland en hoopt op hetzelfde succes als de biermerken Cobra en Kingfisher uit India, die zeer succesvol op de Britse markt geïntroduceerd zijn. Amrut is in 2011 door het Whisky Magazine als Whisky Distiller of the Year gekozen.

Proefnotitie

Kleur: vol goud. Neus: complexe combinatie van aroma’s: bruine suiker, rum, vanille, bloemen, honingzoet, nootachtig met tonen van vanille van het hout, aroma’s van citrus- en tropisch fruit. Smaak: romig met tonen van gekonfijte vruchten, karamel, rozijnen en honing en subtiel eikenhout met een lichte toon van turf en kruidigheid. De afdronk is lang en verwarmend met aroma’s van geroosterde kokos en citrusvruchten.

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.