Amrut Kadhambam

Amrut Kadhambam

Amrut Kadhambam

Amrut Kadhambam single malt whisky. Kadhambam is een Tamil (Tamil is een van de talen die gesproken wordt op het subcontinent), woord voor “mengsel”. De whisky heeft eerst gerijpt in oloroso sherry butts en vervolgens op brandy- en rum vaten, die uit de eigen voorraad van de distilleerderij afkomstig zijn en die de malt een intrigerende en complexe smaak geven. Een merkwaardige vermenging, maar het werkt. Dit is een unieke en spannende, zeer gelimiteerde whisky. Amrut presenteert deze whisky als een bescheiden eerbetoon aan de Indiase boer, die is opgegroeid met de waarde om het graan en de grond met zorg en genegenheid te bewerken.

Uitgebreide informatie

De Amrut distilleerderij brengt deze single malt Portonova whisky op markt, gemaakt van in India gekweekt graan afkomstig van de voet van de Himalaya in de noordelijke provincies Punjab en Rajasthan. De afkomstige Indiase gerst komt uit de Punjab, gelegen aan de voet van de Himalaya, en de distillatie vindt plaats in de tropische tuinstad Bangalore op 3000 ft. Met verschrikkelijk warme zomers. Meer dan eenderde van het totaal aantal liters verdampt hier (Angels shares), een enorme hoeveelheid, vergeleken met het gemiddelde verlies in Schotland van 3%. Amrut is een single maltwhisky met veel fruit, kruidig en aroma’s van chocolade. Amrut managing director Neelakanta Rao Jagdale verwacht met de verkoop van de whisky bij meer dan 460 Indiase restaurants in Glasgow succesvol te zijn op de traditionele Schotse whiskymarkt en een landelijke distributie bij de ongeveer 28.000 “Indian Curry houses” in Engeland en hoopt op hetzelfde succes als de biermerken Cobra en Kingfisher uit India, die zeer succesvol op de Britse markt geïntroduceerd zijn. Amrut is in 2011 door het Whisky Magazine als Whisky Distiller of the Year gekozen.

Proefnotitie

Kleur: vol goud. Neus: complexe combinatie van aroma’s: bruine suiker, rum, vanille, bloemen, honingzoet, nootachtig met tonen van vanille van het hout, aroma’s van citrus- en tropisch fruit. Smaak: romig met tonen van gekonfijte vruchten, karamel, rozijnen en honing en subtiel eikenhout met een lichte toon van turf en kruidigheid. De afdronk is lang en verwarmend met aroma’s van geroosterde kokos en citrusvruchten.

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop