Pittyvaich 1993

Pittyvaich 1993

Pittyvaich 93

De industriële distilleerderij Pittyvaich, werd in 1957 in Dufftown door Bell’s gebouwd, maar na een kort en weinig glamoureus bestaan werd de distilleerderij in 1993 gesloten.

Uitgebreide informatie

Er zijn nog wat pogingen gedaan om de distilleerderij, die een ultra-moderne infrastructuur had weer te heropenen. Dit lukte niet en de distilleerderij die in Dufftown gevestigd was werd in 2002 volledig afgebroken. Deze 20 jaar oude botteling is de enige distillery bottling. Er zijn 6000 flessen gebotteld. Overige bottelingen zijn nog door independants op de markt gebracht.

Proefnotitie

Kleur: stro. Neus: eerst tonen van de alcohol dan tonen van koffie, natte aarde, hout en lichte aroma’s van vanille en gele bloemen. Smaak: romige tonen van het eikenhout, vanille, café latte, appel en witte peper en iets grassig. De afdronk is elegant en lang met terugkerende tonen van het hout, kruidig en aroma’s van het fruit en iets olieachtig

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop