Fettercairn 12 jaar

Fettercairn 12 jaar

Fettercairn

Fettercairn

In 2018 introduceerde Fettercairn een nieuwe lijn van whisky’s.
Een daarvan was deze twaalf jaar oude variant. De whisky krijgt zijn rijping volledig op bourbonvaten. Het zorgt er voor dat het karakter van de distilleerderij goed naar voren komt. Een lekker fruitige dram met fijne kruidigheid en een lekker romige zoetheid.
Fettercairn Scotch Single malt whisky draagt de eenhoorn in haar logo.
De eenhoorn staat symbool voor Schotland, maar ook voor puurheid en kracht.
Slechts een klein percentage van de productie van Fettercairn wordt gebotteld als single malt, de rest van de productie gaat hoofdzakelijk naar Whyte and Mackay blended whisky.

Proefnotities Fettercairn 12 jaar:

Rijping in ex-bourbon barrels gemaakt van de witte Amerikaanse eik. Vanille en peer, met zachte kruiden, gevolgd door verfrissende nectarine en tropisch fruit. Subtiel geroosterde koffiebonen, kruidnagel en gember. In de afdronk tonen van Sultana rozijnen en zwarte toffee.

Fettercairn

FETTERCAIRN DISTILLERY

Opgericht: 1824
Gebied: Highlands
Eigenaar: Whyte & MacKay
Uitrusting: 2 wash still, 2 spirit still
Percentage: 40%

De proefnotities zijn geschreven door Hans Offringa

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.