Johnny Walker, Green Label

Johnny Walker, Green Label

green label In 2005 kwam Green Label voor het eerst op de markt, maar in 2012 werd de productie gestaakt (behalve voor Taiwan). Omdat het tien jaar geleden is en Green Label zeer geliefd was, besloot Diageo om de productie weer te hervatten. Eerst als Limited Edition voor Amerika en Australië en nu ook voor de rest van de wereld. De whisky is samengesteld uit whisky’s van Cragganmore, Linkwood, Talisker en Caol Ila. Het age statement (vijftien jaar) is intact gebleven.

green 1 Uitgebreide informatie

Oorspronkelijk bekend als Walker’s Kilmarnock Whisky, is het Johnnie Walker merk de nalatenschap van John “Johnnie” Walker nadat hij whisky begon te verkopen in z’n kruidenierswinkel in Ayrshire, Schotland. Het merk werd populair, maar na de dood van Walker in 1857 waren het zijn zoon Alexander Walker en kleinzoon Alexander Walker II, die grotendeels verantwoordelijk waren voor de versteviging van de whisky als een populair merk. Onder John Walker, vertegenwoordigde de whiskyverkoop acht procent van de inkomsten van het bedrijf, tegen de tijd dat Alexander klaar was om de onderneming over te dragen aan zijn zonen, lag dat cijfer tussen de 90 en 95 procent. Voorafgaand aan 1860 was het illegaal om blended whisky verkopen. In die tijd verkocht John Walker een aantal whiskymerken, met name zijn eigen Walker’s Kilmarnock. In 1865 produceerde John’s zoon Alexander hun eerste blend, Old Highland Walker’s. Alexander Walker introduceerde de iconische vierkante fles in 1870. Dit betekende minder gebroken flessen en meer flessen pasten op hetzelfde oppervlak dan met ronde flessen. Het andere identificerende kenmerk van de fles is dat het label dat wordt aangebracht onder een hoek van 24 graden. Het schuine label betekent dat de tekst op het etiket groter en zichtbaarder zou worden. Van 1906-1909 breidde John’s kleinzonen George en Alexander II de lijn uit en introduceerden de kleurnamen. In 1908, toen James Stevenson de algemeen directeur was, was er een re-branding van soorten. De whisky werd hernoemd van Walker’s Kilmarnock Whisky naar Johnnie Walker Whisky. Bovendien is de slogan, “Born 1820-still going strong!” uitgebracht, samen met het Striding Man logo, een figuur die in hun advertenties pronkt tot aan deze dag.

Proefnotitie green

Kleur: licht amber. Neus: aroma’s van mout, fruit, mokka, heide, rokerig hout, heide en hints van donkere chocolade en leer. Smaak: tonen van zoete granen, koffie, chocolade, walnoten, houtrook, een accent van peper en hints van karamel en oude boeken. De afdronk is tamelijk lang met tonen van honing en kruidig eikenhout.

Green label 1

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.