Glengoyne Cask Strenght

Glengoyne Cask Strenght

De Glengoyne distilleerderij ligt ten noorden van de grens van de Highlands en de Lowlands bij Glasgow bij het plaatsje Aberfoyle. Het beroemde wandelpad, de “West Highland Way” geheten, dat van Glasgow tot Fort William loopt, ligt vlak langs de distilleerderij en is zodoende een mooie pleisterplaats voor de wandelaars. De naam Glengoyne komt uit het Gaelic en betekent “Vallei of the Goose” (vallei der ganzen).

Door het uiterst langzame distilleerproces wat men hier volgt en dat de mout niet met turf maar met stoom gedroogd wordt, produceert men op Glengoyne een malt die zeer licht van karakter is.

Glengoyne Cask Strength is een unieke schotse highland single malt whisky, rijk en kruidig van smaak. De tonen van kaneel, kruidnagel, ahornsiroop en vanille wijzen op de tijd in sherry vaten. Zwarte peper, pruim en toffee verschijnen op de tong, met peper die blijft hangen in de afdronk

De Cask Strength kwam in 2004 op de markt en was Glengoynes eerste toevoeging aan het assortiment sinds de overname door Ian Macleod Distillers in april 2003. De whisky was samengesteld door distilleerderijmanager Robbie Hughes en zijn mensen, als reactie op de toenemende vraag naar een cask strength product.

Proefnotities GlenGoyne Cask Strenght:

Neus: sherry, toffee, graan, appel warmte van het hout.
Smaak: honing, cacao, vol aroma’s van het hout. Vers citrusfruit.
Afdronk: een lange en lekker fruitige afdronk.

 

GLENGOYNE DISTILLERY

Opgericht: 1833
Gebied: Central Highlands
Eigenaar: Ian Macleod Distillers Ltd
Uitrusting: 1 wash still, 2 spirit stills
Percentage: 59,8%

 

 

Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop
Marlous Van den Brink
Marlous Van den Brink
17/02/2023
Geweldige sortering 'wiskey' én een enthousiaste eigenaar mef veel kennis van zaken. Sfeervolle zaak.
Jos Gräfe
Jos Gräfe
29/12/2022
Snel en goed geholpen