Cragganmore 12 jaar

Cragganmore 12 jaar

cragganmore 12

 

De distilleerderij van Cragganmore was de eerste die profiteerde van de komst van de spoorwegen in de Highlands. Er werd zelfs een speciaal perron aangelegd om goederen aan een whisky af te voeren.

De 2 topjournalisten op whiskygebied Michael Jackson en Dave Broom verkozen beiden Cragganmore als hun grote favoriet en gaven deze 12 jaar oude Speyside malt de hoogste waardering: 8 3/4, wat zeer hoog is voor een malt in deze prijsklasse. Vooral de complexiteit wordt erg gewaardeerd. De unieke stills met de platte bovenkant zijn hier ongetwijfeld debet aan.

Proefnotities Cragganmore 12 jaar.

Donker strogeel. Een aromatisch veldbloemboeket, kruiden langs de rivier, een beetje honing en vanille. Sterke mouttoon met hints van zoete houtrook en sandelhout.Lange moutige afdronk, lichte rook en zoetige hints. Complex.

CRAGGANMORE DISTILLERY

Opgericht: 1869
Gebied: Speyside
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 40%

De proefnotities zijn geschreven door Hans Offringa

 

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop