Glenglassaugh PX sherry wood finish

Glenglassaugh PX sherry wood finish

De malt van Glenglassauch werd hoofdzakelijk gebruikt voor het blenden van Famous Grouse, Cutty Sark en Laing’s blended whisky’s. De maltwhisky van de Glenglassauch distilleerderij bevat de complexiteit van de maltwhisky’s met de typische lichte zee aroma’s van de kust.

De Glenglassaugh Pedro Ximinez Sherry Wood Finish heeft, na eerst in first-fill Amerikaanse eiken bourbon vaten opgeslagen te zijn geweest, twee jaar verder kunnen rijpen in Pedro Ximinez-vaten, die hiervoor speciaal geselecteerd zijn door de Glenglassaugh whiskymaker Rachel Barrie.

Proefnotities GlenGlassaugh PX sherrywood finish:
Neus: stroop, vanille, rijpe peer, rum, rozijn toffees en romige chocolade/vanille.
Smaak: heerlijke suikers en karamel vergezellen de rum en rozijnen fudge (snoep gemaakt van boter, suiker en melk of room), gevolgd door zacht zoet eikenhout, een vleugje sinaasappel en een beetje romige chocolade.
Afdronk: een mooie lang aanhoudende afdronk, de suikers vervagen samen met de heerlijke rum en rozijnen fudge, toffee en bosbessen.

GLENGLASSAUGH DISTILLERY

Opgericht: 1874
Gebied: Eastern Highlands
Eigenaar: Brown-Forman
Capaciteit: 1 miljoen liter per jaar
Alc.: 46%

 

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop