Glenfiddich 21 jaar

Glenfiddich 21 jaar

Glenfiddich 21 De Glenfiddich distilleerderij staat ten noorden van de plaats Dufftown, aan de oever van de rivier de Fiddich. De naam Glenfiddich betekent “vallei der herten”. Deze 21 jaar oude malt van een der bekendste mals ter wereld eindigt zijn rijpingsperiode in vaten waarin voorheen Caribbean rum is gelagerd. De Malt Master test de vaten met grote regelmaat om het moment te bepalen waarop deze 21 jaar oude Glenfiddich zijn karakteristieke en exotische smaak heeft ontwikkeld. Dit is een uitzonderlijke Glenfiddich met een grote complexiteit gebotteld uit de Cask Selection 22.

Uitgebreide informatie

De Glenfiddich distilleerderij heeft twee stillhouses waarin tien wash stills en twintig spirit stills staan. De vierentwintig washbacks zijn van Oregon pine. Er worden hier zelfs twee mash tuns gebruikt en voor de rijping gebruikt men hoofdzakelijk bourbonvaten en zo’n 10% sherry vaten. De vaten worden in eigen kuiperij gerepareerd en er is ook een kopersmid in dienst voor het maken van nieuwe en onderhouden van de oude stills. Glenfiddich betrekt zijn water voor de bereiding van whisky uit een waterbron nl. de Robbie Dubh, wat “Zwarte Robert” betekent en om de condensors te koelen gebruikt men water uit de rivier de Fiddich. Zo’n 90% van de productie wordt als single malt verkocht.

Proefnotitie

Kleur: warm goud, amber. Neus: intens en zoet, bloemig met vleugje banaan, vijgen, toffee, leer en eikenhout. Smaak: in eerste instantie zacht, daarna stevig, drogend, peperig, turf met aroma’s van eikenhout, limoen, gember en kruiden met een lange, warme, kruidig droge afdronk.