Glen Moray 10 jaar Fired Oak

Glen Moray 10 jaar Fired Oak

Glen Moray Fired Oak

Glen Moray Fired OakGlen Moray is een Speyside single malt whisky. De Glen Moray Fired Oak op basis van 10 jaarr oude whisky in extra gebrande vaten.

Glen Moray 10 jaar Fired Oak is een prachtig complexe whisky. Deze 10 jaar oude single malt whisky is het hoogtepunt van jaren van zorgvuldig experimenteren door de meesterdistilleerder.

Graham Coull heeft aan het einde van het verouderingsproces de uitstekende jaargangen Glen Moray Elgin Classic overwogen en hoe deze verder getransformeerd konden worden.

Vervolgens selecteerde hij de beste Amerikaanse eiken vaten voor de finish, hield toezicht op het branden van de vaten om net te bereiken het juiste niveau van verkolen te bereiken. En hij wachtte toen geduldig.

Meer dan 10 magische maanden heeft de meesterdistilleerder de vaten nauwlettend in de gaten gehouden terwijl de hoogwaardige vaten hun rijkdom overdroegen en een uniek huwelijk met een geweldige smaak en intense kleuren produceerden.
De Fired Oak is een whisky om zowel doorgewinterde liefhebbers als beginners te prikkelen met zijn intense tonen van vanille-zoetheid, in evenwicht gehouden door rokerigheid van de eik.
Veelzijdig en volledig intrigerend, het zorgt voor een whisky die enorm opwindend en subliem soepel is.

Proefnotities Glen Moray 10 jaar Fired Oak:

Kleur: Amber-goud
Neus: Een snoepwinkel in een glas: gerstsuiker, stukjes ananas, gezouten karamel. Kies maar uit!
Smaak: Zwartebessenjam en gekarameliseerd zoethout. Aangenaam zacht en kruidig met noten van vanille en eik.
Afdronk: De pure chocolade smelt in de mond en vervaagt tot een vleugje rook en zachte vanille.
GLEN MORAY DISTILLERY
Glen Moray Fired OakOpgericht: 1897
Gebied: Speyside
Eigenaar: Glenmorangie
Uitrusting:
Percentage: 40%

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.