Glen Moray 10 jaar Fired Oak

Glen Moray 10 jaar Fired Oak

Glen Moray Fired Oak

Glen Moray Fired OakGlen Moray is een Speyside single malt whisky. De Glen Moray Fired Oak op basis van 10 jaarr oude whisky in extra gebrande vaten.

Glen Moray 10 jaar Fired Oak is een prachtig complexe whisky. Deze 10 jaar oude single malt whisky is het hoogtepunt van jaren van zorgvuldig experimenteren door de meesterdistilleerder.

Graham Coull heeft aan het einde van het verouderingsproces de uitstekende jaargangen Glen Moray Elgin Classic overwogen en hoe deze verder getransformeerd konden worden.

Vervolgens selecteerde hij de beste Amerikaanse eiken vaten voor de finish, hield toezicht op het branden van de vaten om net te bereiken het juiste niveau van verkolen te bereiken. En hij wachtte toen geduldig.

Meer dan 10 magische maanden heeft de meesterdistilleerder de vaten nauwlettend in de gaten gehouden terwijl de hoogwaardige vaten hun rijkdom overdroegen en een uniek huwelijk met een geweldige smaak en intense kleuren produceerden.
De Fired Oak is een whisky om zowel doorgewinterde liefhebbers als beginners te prikkelen met zijn intense tonen van vanille-zoetheid, in evenwicht gehouden door rokerigheid van de eik.
Veelzijdig en volledig intrigerend, het zorgt voor een whisky die enorm opwindend en subliem soepel is.

Proefnotities Glen Moray 10 jaar Fired Oak:

Kleur: Amber-goud
Neus: Een snoepwinkel in een glas: gerstsuiker, stukjes ananas, gezouten karamel. Kies maar uit!
Smaak: Zwartebessenjam en gekarameliseerd zoethout. Aangenaam zacht en kruidig met noten van vanille en eik.
Afdronk: De pure chocolade smelt in de mond en vervaagt tot een vleugje rook en zachte vanille.
GLEN MORAY DISTILLERY
Glen Moray Fired OakOpgericht: 1897
Gebied: Speyside
Eigenaar: Glenmorangie
Uitrusting:
Percentage: 40%