Dufftown

Dufftown "the Ultimate"

Ultimate The Ultimate

Ultimate Dufftown 1997 The Ultimate Selection is een serie whisky’s van de Nederlandse onafhankelijke bottelaar van Wees. Alle flessen zijn single cask bottelingen, niet bijgekleurd en zonder koudefiltratie en zijn speciaal geselecteerd door Han en Maurice van Wees.

  • Uitsluitend de beste vaten Single Malt.
  • Non-chill filtered.
  • Datum van distillatie & botteling op de fles.
  • Genummerde flessen.
  • Beperkt aantal flessen leverbaar.
  • Gebotteld in Schotland.

 

 

From hogshead 19491, non chill filtered at 46%

Dufftown is een Schots dorp en voormalige burgh in het hart van de regio Speyside in het bestuurlijk gebied Moray.Dufftown is gelegen aan de oevers van de rivieren Fiddich en Dullan, aan de voet van de Convall Hills. Dufftown wordt door zichzelf geprezen als de “Malt whisky hoofdstad van Schotland”. Het produceren van whisky zit wel in het bloed van Dufftown, er zijn dan ook in totaal zeven (vroeger tien) distilleerderijen te vinden. In Dufftown bevinden zich de distilleerderijen van: Mortlach, Glenfiddich, Glendullan, Dufftown, Kininvie en Balvenie. Vroeger waren er dan ook nog Parkmore, Convalmore en Pittivaich. Een bekende locatie in Dufftown is Balvenie Castle. Het wat minder bekende Dufftown Distillery werd geopend in 1896 en heette oorspronkelijk Dufftown-Glenlivet Distillery. Zij bezitten 6 stills waar vnl. whisky wordt geproduceerd voor de blend van Bells.

Het karakter van Dufftown is zacht met fruitige invloeden. Als single malt zie je hem niet vaak, dus deze is vrij uniek.

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop