Dufftown

Dufftown "the Ultimate"

Ultimate The Ultimate

Ultimate Dufftown 1997 The Ultimate Selection is een serie whisky’s van de Nederlandse onafhankelijke bottelaar van Wees. Alle flessen zijn single cask bottelingen, niet bijgekleurd en zonder koudefiltratie en zijn speciaal geselecteerd door Han en Maurice van Wees.

  • Uitsluitend de beste vaten Single Malt.
  • Non-chill filtered.
  • Datum van distillatie & botteling op de fles.
  • Genummerde flessen.
  • Beperkt aantal flessen leverbaar.
  • Gebotteld in Schotland.

 

 

From hogshead 19491, non chill filtered at 46%

Dufftown is een Schots dorp en voormalige burgh in het hart van de regio Speyside in het bestuurlijk gebied Moray.Dufftown is gelegen aan de oevers van de rivieren Fiddich en Dullan, aan de voet van de Convall Hills. Dufftown wordt door zichzelf geprezen als de “Malt whisky hoofdstad van Schotland”. Het produceren van whisky zit wel in het bloed van Dufftown, er zijn dan ook in totaal zeven (vroeger tien) distilleerderijen te vinden. In Dufftown bevinden zich de distilleerderijen van: Mortlach, Glenfiddich, Glendullan, Dufftown, Kininvie en Balvenie. Vroeger waren er dan ook nog Parkmore, Convalmore en Pittivaich. Een bekende locatie in Dufftown is Balvenie Castle. Het wat minder bekende Dufftown Distillery werd geopend in 1896 en heette oorspronkelijk Dufftown-Glenlivet Distillery. Zij bezitten 6 stills waar vnl. whisky wordt geproduceerd voor de blend van Bells.

Het karakter van Dufftown is zacht met fruitige invloeden. Als single malt zie je hem niet vaak, dus deze is vrij uniek.

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.