Deanston 10 jaar Bordeaux-vaten

Deanston 10 jaar Bordeaux-vaten

De Deanston distilleerderij in gevestigd in een oude katoenmolen. 
De distilleerderij heeft  lokale mensen in dienst en maakt alleen gebruik van Schotse gerst. Vertrouwen doen ze bij Deanston op de vaardigheid van de stokers in plaats van moderne technologiedie die de kwaliteit weten te waarborgen in elke druppel van deze mooie single malt.. Men heeft vernieuwde verpakkingen laten ontwerpen  van gerecyceld materiaal. Er worden geen computers gebruikt in de productie. Bij Deanston wekt men met behulp van waterturbines zelf energie op, zoveel dat het verkocht wordt aan het nationaal energienet.
Deze tien jaar oude Deanston werd in 2018 voor het eerst gebotteld voor travel retail. Na de eerste rijping op bourbon vaten volgt een finish op rode wijnvaten uit de Bordeaux. Het geeft de whisky een heerlijke fruitigheid, zonder dat hij te zoet wordt. Hij is gebotteld op een sterkte van 46.3%, niet koud gefilterd en met zijn natuurlijke kleur.

Proefnotities Deanston 10 jaar Bordeaux Cask:

Vers hooi op een zomermiddag, moutig, rijk en romig. Toffee en heidehoning in evenwicht gehouden door zoete eik en gerstsuiker. Dan volgen fruitige hints, meer honing en vanille. De afdronk is kraakhelder, met een vleugje kruidnagel en verdwijnt vriendelijk achter de horizon.

DEANSTON DISTILLERY

Opgericht: 1966
Gebied: Central Highlands
Eigenaar: Scotch whisky producer Distell Group Limited
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 46,3%