Crown Royal

Crown Royal

De familie Seagram was naar Canada geëmigreerd vanuit Wilshire in Engeland. De eerste generatie groeide op in Canada in het boeren- en cafébedrijf, ging daarna over tot het malen van graan en het distilleren, om uiteindelijk de grootste rye whisky producenten van Canada te worden.

Uitgebreide informatie

Seagram werd ook deelgenoot in een andere Canadese drankenfamilie, de Bronfmans. Deze familie had veel succes gehad met de distributie van sterke drank in Canada tijdens de drooglegging van Amerika. Met combinatie van ervaringen van beide families, dacht men beter in de whiskyhandel in de U.S.A. te kunnen doordringen. Sam Bronfman werd zo’n onbuigzame behoeder van de goede distilleerpraktijken, dat zijn woorden internationaal bijna wet waren. Hij zag de kunst van het blenden als de sleutel tot de productie van whisky’s die karakter, zuiverheid en gelijkwaardigheid combineerden. Voor deze Crown Royal 12 years Old, ter ere van het koninklijke bezoek uit Engeland in 1939 op de markt gebracht, heeft hij, voordat hij tevreden was, zelf de ongeveer 600 monsters geproefd en geroken, om deze blend te creëren.

Proefnotitie

Kleur: oud goud. Neus: fruit, kruiden, hout (vanille), kruiden en moutig. Smaak: rond, zacht, licht olierijke body met veel aroma en lange afdronk met een iets zoete vanille smaak.