Crown Royal

Crown Royal

De familie Seagram was naar Canada geëmigreerd vanuit Wilshire in Engeland. De eerste generatie groeide op in Canada in het boeren- en cafébedrijf, ging daarna over tot het malen van graan en het distilleren, om uiteindelijk de grootste rye whisky producenten van Canada te worden.

Uitgebreide informatie

Seagram werd ook deelgenoot in een andere Canadese drankenfamilie, de Bronfmans. Deze familie had veel succes gehad met de distributie van sterke drank in Canada tijdens de drooglegging van Amerika. Met combinatie van ervaringen van beide families, dacht men beter in de whiskyhandel in de U.S.A. te kunnen doordringen. Sam Bronfman werd zo’n onbuigzame behoeder van de goede distilleerpraktijken, dat zijn woorden internationaal bijna wet waren. Hij zag de kunst van het blenden als de sleutel tot de productie van whisky’s die karakter, zuiverheid en gelijkwaardigheid combineerden. Voor deze Crown Royal 12 years Old, ter ere van het koninklijke bezoek uit Engeland in 1939 op de markt gebracht, heeft hij, voordat hij tevreden was, zelf de ongeveer 600 monsters geproefd en geroken, om deze blend te creëren.

Proefnotitie

Kleur: oud goud. Neus: fruit, kruiden, hout (vanille), kruiden en moutig. Smaak: rond, zacht, licht olierijke body met veel aroma en lange afdronk met een iets zoete vanille smaak.
Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.