Crown Royal

Crown Royal

De familie Seagram was naar Canada geëmigreerd vanuit Wilshire in Engeland. De eerste generatie groeide op in Canada in het boeren- en cafébedrijf, ging daarna over tot het malen van graan en het distilleren, om uiteindelijk de grootste rye whisky producenten van Canada te worden.

Uitgebreide informatie

Seagram werd ook deelgenoot in een andere Canadese drankenfamilie, de Bronfmans. Deze familie had veel succes gehad met de distributie van sterke drank in Canada tijdens de drooglegging van Amerika. Met combinatie van ervaringen van beide families, dacht men beter in de whiskyhandel in de U.S.A. te kunnen doordringen. Sam Bronfman werd zo’n onbuigzame behoeder van de goede distilleerpraktijken, dat zijn woorden internationaal bijna wet waren. Hij zag de kunst van het blenden als de sleutel tot de productie van whisky’s die karakter, zuiverheid en gelijkwaardigheid combineerden. Voor deze Crown Royal 12 years Old, ter ere van het koninklijke bezoek uit Engeland in 1939 op de markt gebracht, heeft hij, voordat hij tevreden was, zelf de ongeveer 600 monsters geproefd en geroken, om deze blend te creëren.

Proefnotitie

Kleur: oud goud. Neus: fruit, kruiden, hout (vanille), kruiden en moutig. Smaak: rond, zacht, licht olierijke body met veel aroma en lange afdronk met een iets zoete vanille smaak.
Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop