Blair Athol, Signatory 2007

Blair Athol, Signatory 2007

De naam Blair Athol komt uit het Gaelic. Blair staat voor ‘het vlakke land in de vallei’ en Athol voor ‘de naam van de omgeving’.
Zo’n 95% van de productie van Blair Athol wordt gebruikt voor het maken van blended whisky, waarvan de bekendste de Bell’s whisky is. Het water wat gebruikt wordt voor zowel brouwwater als voor de koeling komt uit Aldour Burn, wat vrij vertaald ‘stroom van de Otter’ betekend. Vandaar dat er in het logo een otter staat afgebeeld. 

De overige 5% wordt door onafhankelijke bottelaars als Single Malt whisky op de markt gebracht.
Zo ook deze 11 jaar oude variant die gebotteld is door Signatory en een rijping heeft gehad op hogsheads. Gedistilleerd op 7 juni 2007 en gebotteld op 26 november 2018.

Proefnotities Blair Athol, Signatory 2007:

Neus: zoetig, rond, gekaramelliseerde gember, sinaasappel en honing.
Smaak: vanille, butterscotch, frisse fruitige citrus, lichte tonen van chocolade en koffie, dan amandel, peacan-noten en bananenchips. Wordt lekker romig met een drupje water.
Afdronk: gemiddeld lang. Iets mout. Een lekkere whisky voor na bijvoorbeeld een barbeque. 

BLAIR ATHOL DISTILLERY

Opgericht: 1798
Gebied: Central Highlands
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 43%

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.