Benromach Chateau Cissac

Benromach Chateau Cissac

Benromach Speyside Single Malt Scotch Whisky

De Benromach distilleerderij in Forres is sinds 1993 eigendom van onafhankelijk bottelaar Gordon & Macphail. Benromach is afkomstig uit het Gaelic en betekent “ruige berg”. 

Benromach Chateau Cissac 2009 is een limited edition whisky die voortvloeit uit een samenwerking tussen deze Schotse distilleerderij en wijnhuis Cissac uit Bordeaux. Het verleidelijke, rokerige profiel van Benromach wordt naar nieuwe hoogtes gestuwd door een 25 maanden durende finish op ex-wijnvaten.
De oplage van Benromach Chateau Cissac betreft 7.789 flessen.

Benromach Speyside Single Malt Scotch Whisky

Proefnotities Benromach Chateau Cissac.

Kleur: goudbruin.
Neus: rijk aan meloen en zoete rode appels. Sinaasappel en aangename kruidigheid.
Smaak: romig en zoet, klein pepertje. Tonen van vanille en melk-chocolade. Citrus en een klein beetje rook zorgen voor de aangename balans. Zachte tonen van de rode-wijnvaten.
Afdronk: Een lange en zachte afdronk die perfect in balans is.

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.