Aultmore 2009 by Signatory

Aultmore 2009 by Signatory

Eén van de jongste onafhankelijke bottelaars is Signatory. Signatory werd opgericht in 1988 en is nog steeds volledig in familie-handen. Het is ook één van de weinige volledig onafhankelijke bottelaars die hun eigen vaten bottelen. Heel wat bottelaars bottelen onder contract. Oorspronkelijk gevestigd in Leith, verhuisde Signatory in 1992 naar de huidige thuisbasis Newhaven – Edingburgh, waar het over grotere opslagfaciliteiten beschikte. Na deze verhuis ontving de bottelaar een licentie om ter plaatse eigen vaten te bottelen, waarop een bottelinglijn werd geïnstalleerd.
Sedert 2002 is Signatory tevens eigenaar van Edradour, Schotland’s kleinste distilleerderij.

Aultmore verdween tot nu toe hoofdzakelijk in Dewar’s blended whisky, maar deze botteling bewijst dat er aan Aultmore als single malt veel valt te genieten. De whisky rijpte op first fill Bourbon-barrels en het resultaat is een zeer milde en verfijnd zoete dram. Hij is zonder koude filtering en met zijn natuurlijke kleur gebotteld op 43%.

Proefnotities Aultmore 2009 by Signatory.

Kleur: Licht-goud.
Neus: Fris en levendig met een verfijnde zoetheid, aroma’s van popcorn, appel, peer, perzik, honing, vanille, groene kruiden en een fijn bloemig accent. Subtiele rook.
Smaak: Zacht en fruitig met een lekker romig mondgevoel, tonen van peer, vanille, honing, zoete gerstemout, melkchocolade en zachte tonen van eikenhout.
Afdronk: Zacht en zoet. Njummie!!

AULTMORE DISTILLERY

Opgericht: 1895
Gebied: Speyside
Eigenaar: John Dewar & Sons Ltd. (Bacardi)
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills