Wolfburn Morven (lightly Peated)

Wolfburn Morven (lightly Peated)

Na de distillery release onlangs is dit de derde officiële botteling van Wolfburn whisky.

Ondanks zijn jeugdigheid heeft hij structuur en een mooie balans. Dit is mooi, jong, puur en eerlijk.

Wolfburn de noordelijkst gelegen distilleerderij van het Schotse vasteland
Wolfburn ligt aan de rand van Thurso en is daarmee de noordelijkst gelegen distilleerderij van het Schotse vasteland. De huidige locatie ligt zo’n 350 meter van de overblijfselen van de oude Wolfburn distilleerderij. Deze werd in 1821 gesticht, maar ging al ergens in de tweede helft van de negentiende eeuw ter ziele. De nieuwbouw begon in augustus 2012 en al in januari 2013 vloeide de eerste spirit uit de ketels. Wolfburn bestaat uit drie gebouwen, de distilleerderij en twee warehouses. Master Distiller is Shane Fraser, hij werkte eerder bij Royal Lochnagar en Oban en was zeven jaar distillery manager bij Glenfarclas.
Alles gebeurt op zeer traditionele wijze, met de hand en met gebruik van de fijnste ingrediënten. Deze non-chill filtered whisky heeft tonen van fruit en frisse zeelucht met kleine dosis turf-rook.

Proefnotities Wolfburn Morven:

Kleur: bleek strogeel.
Neus: frisse aroma’s van appels, witte druiven, pijnboompitten en de zilte zee krijgen samenhang door accenten lichte turfrook.
Smaak: rokeriger dan de neus doet vermoeden, met tonen van granen, gebakken appels, peardrups, getoast eikenhout, vanille en  lichte kruidigheid.
Afdronk: licht zoet en romig met lang aanhoudende tonen van turfrook.

WOLFBURN DISTILLERY

Opgericht: 1821 (heropend in 2013)
Gebied: Northern Highlands
Eigenaar: Andrew Thompson
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Percentage: 46%
Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.