Three Ships 12 jaar

Three Ships 12 jaar

Eerste Single Malt uit Zuid-Afrika ooit!

Als primeur voor Nederland en Europa heeft Three Ships Whisky een speciale release uitgebracht van een 12 jaar oude single malt in een beperkte oplage. De eerste en enige single malt whisky uit Zuid Afrika ooit!

De Three Ships Whisky 12-Year-Old is gemaakt in de James Sedgwick-distilleerderij in Wellington, een klein stadje op ongeveer een uur rijden van het stadscentrum van Kaapstad, Zuid-Afrika.

De internationaal bekroonde Three Ships Whisky Master Distiller, Andy Watts, distilleerde in 2007 gemoute gerst in koperen potstills en liet de spirit minimaal 12 jaar rijpen in een speciale selectie van oudere en jongere Amerikaanse eikenhouten vaten. Het warmere Zuid-Afrikaanse klimaat zorgt voor een snellere rijping.

Proefnotities Three Ships 12 jaar.

Neus: Turfrook domineert de neus, zodra je de dram in het glas giet, ruik je het. Er zijn wat granen en noten (flapjack?) Samen met een licht zoutgehalte – opnieuw een hintadvertentie Islay. Een beetje tijd in het glas en wat lucht onthult tonen van boomgaardfruit en bessen.

Smaak: Soepele zoete aankomst, honing of ahornsiroop die onmiddellijk wordt ingehaald door de turfrook, deze keer heide – misschien vergelijkbaar met een Ardmore? Boomgaardfruit komt weer naar voren, er zijn wat kruidige tonen en een beetje gedroogd fruit. Als je de vloeistof op de tong houdt, krijg je een vleugje citrus en als de vloeistof verdwijnt, komt de rook terug, erg droog – lekker!

Finish: Lang aanhoudende rook, een beetje boomgaardfruit en honing.

THE JAMES SEDWICK DISTILLERY

Opgericht
Gebied: Zuid-Afrika, Wellington
Eigenaar: The James Sedgwick Distillery 
Percentage: 46,3%

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.