Three Ships 12 jaar

Three Ships 12 jaar

Eerste Single Malt uit Zuid-Afrika ooit!

Als primeur voor Nederland en Europa heeft Three Ships Whisky een speciale release uitgebracht van een 12 jaar oude single malt in een beperkte oplage. De eerste en enige single malt whisky uit Zuid Afrika ooit!

De Three Ships Whisky 12-Year-Old is gemaakt in de James Sedgwick-distilleerderij in Wellington, een klein stadje op ongeveer een uur rijden van het stadscentrum van Kaapstad, Zuid-Afrika.

De internationaal bekroonde Three Ships Whisky Master Distiller, Andy Watts, distilleerde in 2007 gemoute gerst in koperen potstills en liet de spirit minimaal 12 jaar rijpen in een speciale selectie van oudere en jongere Amerikaanse eikenhouten vaten. Het warmere Zuid-Afrikaanse klimaat zorgt voor een snellere rijping.

Proefnotities Three Ships 12 jaar.

Neus: Turfrook domineert de neus, zodra je de dram in het glas giet, ruik je het. Er zijn wat granen en noten (flapjack?) Samen met een licht zoutgehalte – opnieuw een hintadvertentie Islay. Een beetje tijd in het glas en wat lucht onthult tonen van boomgaardfruit en bessen.

Smaak: Soepele zoete aankomst, honing of ahornsiroop die onmiddellijk wordt ingehaald door de turfrook, deze keer heide – misschien vergelijkbaar met een Ardmore? Boomgaardfruit komt weer naar voren, er zijn wat kruidige tonen en een beetje gedroogd fruit. Als je de vloeistof op de tong houdt, krijg je een vleugje citrus en als de vloeistof verdwijnt, komt de rook terug, erg droog – lekker!

Finish: Lang aanhoudende rook, een beetje boomgaardfruit en honing.

THE JAMES SEDWICK DISTILLERY

Opgericht
Gebied: Zuid-Afrika, Wellington
Eigenaar: The James Sedgwick Distillery 
Percentage: 46,3%

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop