The Cauldrons

The Cauldrons

The Gauldrons

The Gauldrons is een Campbeltown “vatted” malt
en de zesde toevoeging aan de serieThe Gauldrons Remarkable Regional Malts van Douglas Laing. The Gouldrons is geïnspireerd op de donkere en zanderige baaien aan de westkust van Campbeltown. Het is een samenstelling van o.a. Springbank, GlenGyle, Glen Scotia en Kilkerran.
Letterlijk vertaald betekent The Gauldrons;
‘baai van de stormen’.
In deze roemruchte donkere stormachtige baai werd King Robert the Bruce verslagen door zijn vijanden voordat hij, zo vertelt de legende, werd geïnspireerd door een spin die in alle rust, door steeds maar weer te proberen, zijn complexe web wist te bouwen. Deze oude legende komt terug op de verpakking van The Gauldrons door de afbeelding van de spin en het web.

The Gauldrons whisky is gebotteld op 46,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Proefnotitie van de Gauldrons:

Donkergeel, neigend naar amber. Zeer aromatisch met hints van honing en citroen. Begint sappig/fruitig en eindigd soepel. Licht doch complex, soepel en toch uitdagend. Deze dram heeft iets voor iedereen.

Geur: Droge zouttonen met zoete granen en een vleugje turfrook.

Smaak: Droog met maritieme invloeden gevolgd door suiker, gerst en eiken.

Finish: Warm en gekruid, rokerig, zoet.

Nu voor slechts € 46,99

Over Douglas Laign:

Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky’s, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky’s

Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing.

De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos.

Het mooie portfolio met Douglas Laing merken omvat:
Remarkable Regional Malts: The Epicurean (Lowland), Timorous Beastie (Highland), Scallywag ( Speyside), Rock Oyster (Islands) Big Peat (Islay), The Gauldrons (Campbeltown).
Exceptional Single Casks: Provenance, Old Particular en Xtra Old Particular (XOP).