Teeling Black Pitts

Teeling Black Pitts

Teeling Blackspitts

Een speciale editie van de Teeling-Distillery uit Dublin.Teeling Blackspitts

Geïnspireerd door het oude oude Blackpitts-gebied net achter de nieuwe Teeling Whisky-distilleerderij in Dublin City, Blackpitts was van oudsher de thuisbasis van enkele van de grootste gerstmouterijen in Ierland. Door rook van turf te gebruiken om de gerst te drogen tijdens het moutproces, produceert de resulterende geturfde mout een onderscheidend rokerig smaakprofiel dat de handtekening is van een geturfde single mout.

Wat Teeling Blackpitts echter zo uniek maakt, is het drievoudige distillatieproces, dat een deel van het medicinale karakter vermindert dat je zou krijgen van een traditionele Schotse geturfde Single Malt en de meer kenmerkende rook van de barbecue laat schijnen. Dit wordt vervolgens gecombineerd met de kenmerkende innovatieve vatrijping van Teeling met behulp van zowel ex-bourbon- als ex-Sauternes-witte wijnvaten, die op 46% worden gebotteld zonder chill-filtratie om een echt andere en unieke uitdrukking van Teeling en Irish Whiskey te produceren. De inspiratie voor het gebruik van deze vaten kwam van een eerdere botteling van Teeling 24-Year-Old Single Malt, die in 2019 bij de World Whisky Awards werd uitgeroepen tot “World’s Best Single Malt”.

Proefnotities Teeling Black Pitts:

Neus:  uitnodigend, barbecuerook en kruidnagel worden vermengd met frisse tonen van butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: een fascinerende mix van appelhoutrook, honing en alle kruiden gecombineerd met gestoofde peren en vers gegrilde ananas.
Afdronk: Deze whisky eindigt met de terugkeer van een hartige rook over een aanhoudende houten ondertoon, die heerlijk combineert met tonen van gezouten karamel.

TEELING DISTILLERYTeeling Blackspitts

Opgericht: 1782 (huidige Distillery 2015)
Gebied: Dublin
Uitrusting: 3 pot stills (15.000 liter wash-still, 10.000 liter tussen-still en 9.000 liter spirit-still
Eigenaar: Jack en Stephen Teeling

 

 

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop