Teeling Black Pitts

Teeling Black Pitts

Teeling Blackspitts

Een speciale editie van de Teeling-Distillery uit Dublin.Teeling Blackspitts

Geïnspireerd door het oude oude Blackpitts-gebied net achter de nieuwe Teeling Whisky-distilleerderij in Dublin City, Blackpitts was van oudsher de thuisbasis van enkele van de grootste gerstmouterijen in Ierland. Door rook van turf te gebruiken om de gerst te drogen tijdens het moutproces, produceert de resulterende geturfde mout een onderscheidend rokerig smaakprofiel dat de handtekening is van een geturfde single mout.

Wat Teeling Blackpitts echter zo uniek maakt, is het drievoudige distillatieproces, dat een deel van het medicinale karakter vermindert dat je zou krijgen van een traditionele Schotse geturfde Single Malt en de meer kenmerkende rook van de barbecue laat schijnen. Dit wordt vervolgens gecombineerd met de kenmerkende innovatieve vatrijping van Teeling met behulp van zowel ex-bourbon- als ex-Sauternes-witte wijnvaten, die op 46% worden gebotteld zonder chill-filtratie om een echt andere en unieke uitdrukking van Teeling en Irish Whiskey te produceren. De inspiratie voor het gebruik van deze vaten kwam van een eerdere botteling van Teeling 24-Year-Old Single Malt, die in 2019 bij de World Whisky Awards werd uitgeroepen tot “World’s Best Single Malt”.

Proefnotities Teeling Black Pitts:

Neus:  uitnodigend, barbecuerook en kruidnagel worden vermengd met frisse tonen van butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: een fascinerende mix van appelhoutrook, honing en alle kruiden gecombineerd met gestoofde peren en vers gegrilde ananas.
Afdronk: Deze whisky eindigt met de terugkeer van een hartige rook over een aanhoudende houten ondertoon, die heerlijk combineert met tonen van gezouten karamel.

TEELING DISTILLERYTeeling Blackspitts

Opgericht: 1782 (huidige Distillery 2015)
Gebied: Dublin
Uitrusting: 3 pot stills (15.000 liter wash-still, 10.000 liter tussen-still en 9.000 liter spirit-still
Eigenaar: Jack en Stephen Teeling

 

 

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.