Talisker Storm

Talisker Storm

Talisker Storm

De Storm is een NAS
( No Age Statement )-whisky, die is samengesteld uit oudere whisky’s die hebben gerijpt op “verjongde” vaten en jongere whisky’s, die hebben gerijpt op refill casks. Het verjongen van vaten gebeurt door de binnenkant af te schrapen en opnieuw te toasten. Dit geeft een rijkere, diepere Talisker dan de 10 years old.

Talisker is de uitgesproken favoriet van Becky Offringa.
Talisker komt van het eiland Skye, het Neveleiland, in het midden gesplitst door de Cuillins, een berucht en beroemd gebergte, geliefd en gevreesd door bergbeklimmers.

Proefnotities Talisker Storm:

Begint zacht en zoet maar ontwikkeld zich heet kruidig als een opstekende storm. Eindigt evenwichtig met zoet, rook en zout. Schoon, lang en verwarmend. Past ook wel bij de plek waar deze dram gemaakt wordt, aan Loch Harport, bij het dorpje Carbost. Daar kan het weer af en toe  behoorlijk spoken.

TALISKER DISTILLERY

Opgericht: 1830
Gebied: Island Skye
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 2 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 45,8%

De proefnotities zijn geschreven door Hans Offringa

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop