Talisker Distillers Edition

Talisker Distillers Edition

Talisker, the golden spirit of Skye, brengt ieder jaar een Distillers Edition uit.
Door de keldermeester worden speciale vaten geselecteerd voor deze exclusieve vintage botteling, deze is double matured (tweede rijping op amoroso sherry vaten)  en limited.

Talisker komt van het eiland Skye, het Neveleiland, in het midden gesplitst door de Cuillins, een berucht en beroemd gebergte, geliefd en gevreesd door bergbeklimmers.

Proefnotities Talisker Distillers Edition:

Kleur: Amber goud.
Neus: Pittige en zoete aroma’s met tonen van sherry, turf, zeewier en gedroogd fruit. Smaak: Rijk, eerst zoetige tonen dan licht medicinaal, iets peper en turf, zoetig van het sherryvat dan tonen van geroosterd graan (mout) en wat drogende heideachtige aroma’s.
Afdronk: Lange, fruitige afdronk. Heerlijke tonen van cacao en zachte zoetige vanille aroma’s komen naar boven die fraai in balans zijn met de drogende tonen.

TALISKER DISTILLERY

Opgericht: 1830
Gebied: Island Skye
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 2 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 45,8%

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop