Speyburn 10 jaar

Speyburn 10 jaar

 

De Speyburn distilleerderij bestaat al sinds 1897, maar is een in Europa minder bekende Speyside distilleerderij is, (het is een van de best verkopende single malts in de V.S.).  De Speyburn distilleerderij is vernoemd naar de rivier de Spey, een geweldige plek voor het vissen op zalm. Ooit kregen zalmvissers in de river Spey een gratis fles als de een gevangen zalm levend terugzetten, dan moesten ze wel een getuige hebben om het verhaal te staven. Vaak was dat de “ghilly”, een soort gids en assistent bij het vissen.

Proefnotities Speyburn 10 jaar.

Goud, met amber doorgeschoten. Een rijk aroma van bloemen, limoen en citrusfruit stijgt op uit je glas. De smaak is delicaat met een fruitig karakter. De afdronk is soepel. Een ‘easy drinking’ whisky.

SPEYBURN DISTILLERY

Opgericht: 1897
Gebied: Speyside
Eigenaar: InterBev (Inver House Distillers)
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Percentage: 40%

De proefnotities zijn geschreven door Hans Offringa

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop