Een lekkere Sinterklaas cocktail
Wie zoet is krijgt lekkers en dus maak jij een lekkere Sinterklaas cocktail.
Echt een lekkere cocktail als je iets “anders” bij de taai taai en de pepernoten wil drinken!
Pepernoot Shot
Dit shotje is leuk om te drinken op Sinterklaas avond. Het is gemaakt met Speculaas Likeur. Maar omdat speculaas likeur een behoorlijk kruidige likeur is, heb ik het gecombineerd met Baileys. Van beide likeuren gebruik je 50%.
Even shaken met ijs en uitschenken in een paar shotglaasjes. Opdienen met pepernoten.
Pepernoot Truffel Martini
Maar wie deze heerlijke Pepernoot Truffel Martini krijgt, is wel heel lief geweest! Vier dit jaar Sinterklaas in stijl met deze spectaculaire Pepernoot Truffel Martini!
Voor deze pepernoten cocktail heb ik de receptuur op de verpakking van pepernoten eens goed bestudeerd. En dit heb ik vertaald naar likeuren en kruiden die bij de typische smaak van pepernoten passen. De speculaas likeur geeft deze cocktail de kruidige pepernoot smaak. Voor de pepernoten smaak heb ik truffel chocolade pepernoten gebruikt!
Voordat je aan ons recept begint nog een leuk rijmpje deze Pepernoot Truffel Martini:
Sinterklaas vindt dat jij je dit jaar weer heel goed hebt gedragen,
Je verdient daarom een traktatie zo zoet, dat zou je vast behagen.
Vind jij die smaak van Sintsnoepgoed ook onwijs sensationeel?
Dan is de Pepernoot Truffel Martini voor jou de ideale cocktail!
Speculaaslikeur zorgt voor die overheerlijke, kruidige smaak,
Garneer met truffel chocolade pepernoten, dan is ‘ie echt raak.
Zo vier jij Pakjesavond in stijl, met een drankje vol elegantie,
Gegarandeerd dat iedereen geniet van deze zalige substantie!
Wat heb je nodig voor een Pepernoot Truffel Martini?
- Speculaaslikeur (0,5 deel) *
- Kahlua (1 deel)
- Melk (1 deel)
- Gecondenseerde melk of vloeibare slagroom (2 barlepels)
- Pepernoten met truffel chocolade
1 deel = 30 ml.
* indien niet verkrijgbaar, gebruik dan kaneel – of amandellikeur in combinatie met butter scotch.
Hoe maak je de Pepernoot Truffel Martini?
Om de truffel pepernoten te vermalen gebruik je natuurlijk een blender. Gebruik maximaal 3 pepernoten. Schenk met een barmaatje 1 deel kahlua en een half deel speculaaslikeur in de blender. Speculaas likeur geeft de cocktail een kruidige pepernoot smaak, maar vind ik niet noodzakelijk. Voeg hier 1 deel melk en een scheut gecondenseerde melk aan toe. Blend dit met een een beetje crushed ice zodat de cocktail lekker koud wordt. Uitschenken in een martini glas. Gebruik hierbij een zeefje om het gruis van de pepernoten op te vangen. Opdienen met een paar (truffel) pepernoten!
Hele fijne en gezellige pakjesavond…