Sheep Dip

Sheep Dip

Sheep Dip Bijzondere whisky met een fraai verhaal. Deze Sheep Dip werd gedistilleerd in 1999 en vervolgens op bourbon hogsheads te rijpen gelegd. Na drie jaar werden de vaten naar de Sherry-bodega Sanchez Romate in Spanje verscheept. Hier werd de whisky overgestoken op first-fill Oloroso butts. Na een verdere rijping van negen jaar werden de vaten weer naar Schotland gebracht, waar de Sheep Dip in maart 2012 werd gebotteld.

Uitgebreide informatie

Het bijzondere van deze whisky is dat het volgens de letter van de SWA-regels geen Scotch whisky is. Daarvoor moet het gehele proces in Schotland plaatsvinden. Volgens verhalen begon de whisky zijn leven als Pig’s Nose, een ander product van de Spencerfield Spirit Company. Dat zou betekenen dat het een blended whisky is en geen blended malt, zoals de andere Sheep Dips. Sheep Dip is het vlaggenschip van Spencerfield. Het werd ontwikkeld in 1970 en drie jaar later kwam Pig’s Nose op de markt. De firma werd opgericht door Alex Nicol, voormalig marketing directeur bij Glenmorangie. Hij leidt het bedrijf samen met zijn vrouw Jane. Spencerfield is gevestigd in het 16de-eeuwse Spencerfield Farmhouse. Prachtig gelegen aan de Firth of Forth, kijkt het uit op de monumentale Forth Rail Bridge.

Proefnotitie

Kleur: amber. Neus: zeer rijk en zoet, met tonen van amandelen, chocolade, rozijnen, vanille, karamel en beboterde popcorn. Een echt intense Oloroso-neus, waar ook nog een fruitig accent van kersen en mandarijn doorheen komt. Smaak: dezelfde zoetheid als de neus, maar met meer fruitige tonen van appel, peer, perzik en wederom mandarijn. De vanille blijft duidelijk aanwezig en in lange, zoete afdronk komt wat peperige kruidigheid tevoorschijn. Een geweldige after dinner dram.

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop