Sheep Dip

Sheep Dip

Sheep Dip Bijzondere whisky met een fraai verhaal. Deze Sheep Dip werd gedistilleerd in 1999 en vervolgens op bourbon hogsheads te rijpen gelegd. Na drie jaar werden de vaten naar de Sherry-bodega Sanchez Romate in Spanje verscheept. Hier werd de whisky overgestoken op first-fill Oloroso butts. Na een verdere rijping van negen jaar werden de vaten weer naar Schotland gebracht, waar de Sheep Dip in maart 2012 werd gebotteld.

Uitgebreide informatie

Het bijzondere van deze whisky is dat het volgens de letter van de SWA-regels geen Scotch whisky is. Daarvoor moet het gehele proces in Schotland plaatsvinden. Volgens verhalen begon de whisky zijn leven als Pig’s Nose, een ander product van de Spencerfield Spirit Company. Dat zou betekenen dat het een blended whisky is en geen blended malt, zoals de andere Sheep Dips. Sheep Dip is het vlaggenschip van Spencerfield. Het werd ontwikkeld in 1970 en drie jaar later kwam Pig’s Nose op de markt. De firma werd opgericht door Alex Nicol, voormalig marketing directeur bij Glenmorangie. Hij leidt het bedrijf samen met zijn vrouw Jane. Spencerfield is gevestigd in het 16de-eeuwse Spencerfield Farmhouse. Prachtig gelegen aan de Firth of Forth, kijkt het uit op de monumentale Forth Rail Bridge.

Proefnotitie

Kleur: amber. Neus: zeer rijk en zoet, met tonen van amandelen, chocolade, rozijnen, vanille, karamel en beboterde popcorn. Een echt intense Oloroso-neus, waar ook nog een fruitig accent van kersen en mandarijn doorheen komt. Smaak: dezelfde zoetheid als de neus, maar met meer fruitige tonen van appel, peer, perzik en wederom mandarijn. De vanille blijft duidelijk aanwezig en in lange, zoete afdronk komt wat peperige kruidigheid tevoorschijn. Een geweldige after dinner dram.

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.