Raasay

Raasay

HET PERFECTE DRAMA

Elke druppel sterke drank wordt op het eiland gedistilleerd, gerijpt en gebotteld met water uit onze bron, Tobar na Ba Bàine, ‘bron van de bleke koe’. De invloed van het eiland samenhangende op onze geest.

Mineraalrijk Raasay-water en lange fermentaties tot 118 uur (5 dagen) ontwikkelen zoete bramenkenmerken in onze geest voordat het zelfs het eikenhout van het vatbetrokken. 

Het zorgvuldig vervaardigde recept voor single malt whisky ontwikkelde eigenschappende vaten – rijpende geturfde en rijpende geturfde Isle of Raasay-geest gescheiden in ex-rogge whisky, maagdelijke Chinkapin-eik en rode wijnvaten uit Bordeaux. De eerste van deze vatcombinatie in de Schotse whiskygeschiedenis.

Proefnotities Raasay Lightly Peated:
Onze kenmerkende Isle of Raasay Single Malt-expressie is licht geturfd, gebalanceerd met rijke smaken van donker fruit. Een smaakprofiel gericht op een aantal rokerige Hebridean single malt whisky’s uit de oudere stijl.

RAASAY DISTILLERY

Opgericht: 2014
Gebied: Rasaay (boven Skye)
Eigenaar: Bill Dobbie & Alasdair Da
Capaciteit: 188.000 liter per jaar
Uitrusting: 1 wash stills, 1 spirit stills

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.