Raasay

Raasay

HET PERFECTE DRAMA

Elke druppel sterke drank wordt op het eiland gedistilleerd, gerijpt en gebotteld met water uit onze bron, Tobar na Ba Bàine, ‘bron van de bleke koe’. De invloed van het eiland samenhangende op onze geest.

Mineraalrijk Raasay-water en lange fermentaties tot 118 uur (5 dagen) ontwikkelen zoete bramenkenmerken in onze geest voordat het zelfs het eikenhout van het vatbetrokken. 

Het zorgvuldig vervaardigde recept voor single malt whisky ontwikkelde eigenschappende vaten – rijpende geturfde en rijpende geturfde Isle of Raasay-geest gescheiden in ex-rogge whisky, maagdelijke Chinkapin-eik en rode wijnvaten uit Bordeaux. De eerste van deze vatcombinatie in de Schotse whiskygeschiedenis.

Proefnotities Raasay Lightly Peated:
Onze kenmerkende Isle of Raasay Single Malt-expressie is licht geturfd, gebalanceerd met rijke smaken van donker fruit. Een smaakprofiel gericht op een aantal rokerige Hebridean single malt whisky’s uit de oudere stijl.

RAASAY DISTILLERY

Opgericht: 2014
Gebied: Rasaay (boven Skye)
Eigenaar: Bill Dobbie & Alasdair Da
Capaciteit: 188.000 liter per jaar
Uitrusting: 1 wash stills, 1 spirit stills

 

Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop
Marlous Van den Brink
Marlous Van den Brink
17/02/2023
Geweldige sortering 'wiskey' én een enthousiaste eigenaar mef veel kennis van zaken. Sfeervolle zaak.
Jos Gräfe
Jos Gräfe
29/12/2022
Snel en goed geholpen