NC'Nean Organic

NC'Nean Organic

Nc’Nean is een jonge whiskystokerij die is opgericht door Annabel Thomas op de boerderij van haar familie in Drimnin, aan de overkant van Tobermory. In feite hebben ze twee recepten: een helderder, bedoeld om jong te worden gebotteld, en een ander gericht op langere veroudering.
Nc’Nean Organic is een Schotse single malt whisky die biologisch geteelde gerst uit het eigen land als basis heeft. 
Het is ontworpen als de eerste volledig biologische distilleerderij in Schotland, aangedreven door 100% hernieuwbare energie. Nc’Nean streeft ernaar de whisky te zijn met de kleinste ecologische voetafdruk op de markt.

De eerste spirit werd gemaakt in 2017 en ze hebben zojuist hun eerste single malt whisky uitgebracht. Het wordt geleverd in een 100% gerecyclede (heldere!) Glazen fles, die zelfs in 2022 niet zo gemakkelijk te verkrijgen is als je zou denken.

Proefnotitie van de NC’Nean Organic:

Neus: speels, zoet en fruitig. Meestal nectarines en perziken, met toegevoegde tonen van gele appel. Op de achtergrond is er een korrelige / grasachtige laag. Een gekonfijte noot (misschien marshmallow) en sinaasappelschil. Ook zachte geurige aroma’s, zoals honing en licht floraal eiken.

Smaak: weer zoet (perzik, vanille vla), met duidelijke jonge tonen, korrelige accenten en een grote citroenachtige kant met munt. Een helder lentekarakter, soepel en eenvoudig. Dan krijg je de gebruikelijke verkoolde eikenhouten noot van een STR-vat, met anijs, zoethout en piment.

Afdronk: middel- lang, nog steeds zoet, zeer moutig en fruitig.

NC’NEAN DISTILLERY

Opgericht: 2017
Gebied: Highlands, Westkust
Eigenaar: Annabel Thomas
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Alcoholpercentage: 46%

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.