Mortlach 12 jaar

Mortlach 12 jaar

The Mortlach ‘Wee Witchie’ 12 jaar oud is een vlezige, fruitige whisky gerijpt in Amerikaans en Europees eiken, ex bourbon en sherryvaten om Mortlachs unieke karakter te krijgen.
Wat bijzonder is aan de Mortlach distilleerderij is het stillhouse, dit is de meest opvallende plek van de distilleerderij. De stills staan niet in paren maar in drieën opgesteld en geen één still heeft dezelfde vorm, wat heel bijzonder is. Er wordt bij Mortlach dan ook een zeer speciale distillatiemethode gebruikt. Als alle distillaten van de verschillende spirit stills op hun eigen aparte manier gedistilleerd zijn, worden ze vervolgens in één spirit reciever met elkaar vermengd. Daarna wordt de new spirit in sherry en bourbon refill-barrels afgevuld voor de rijping. Wellicht bent u bekend met de Flora & Fauna botteling van Mortlach en weet u dat die whisky een echte sherry bom was. Alhoewel deze 12 jaar oude variant in sherry en bourbon vaten heeft gerijpt, is deze single malt een stuk lichter doch complex met warmte en kruiden. Heerlijke typische Speyside whisky!

Proefnotities Mortlach 12 jaar.

Geur: Bijzonder rijk met diepe tonen van geroosterd eiken gevolgd door verschillende afwisselende tonen die zoet en noot-achtig van aard zijn.
Smaak: Beginnend bij zoete tonen van perzik omringd door eiken houten tonen, lichte tabak, bittere donkere chocolade, zoethout en geroosterde kastanje, gedroogde bessen en een hint van noten.
Afdronk: Een licht zoet randje met een vleugje pruim. Complex met warmte en kruiden.

MORTLACH DISTILLERY

Opgericht: 1823
Gebied: Speyside
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 3 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 43,4%

 

Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop
Marlous Van den Brink
Marlous Van den Brink
17/02/2023
Geweldige sortering 'wiskey' én een enthousiaste eigenaar mef veel kennis van zaken. Sfeervolle zaak.
Jos Gräfe
Jos Gräfe
29/12/2022
Snel en goed geholpen