Millstone Peated American Oak

Millstone Peated American Oak

Millstone Single Malt Whisky Peated American Oak
Millstone Dutch Single Malt Whisky, Peated American OakMillstone Single Malt Whisky Peated American Oak
Millstone, Nederlandse Single Malt Whisky is ambachtelijk vervaardigd in de traditionele distilleerderij die eigendom is en geëxploiteerd wordt door de familie Zuidam. Meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve gedistilleerde dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot de geboorte van deze prachtige whisky. Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren zij een breed palet aan likeuren, genevers, gin en whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt.


De Millstone Single Malt Whisky Peated American Oak is een single malt whisky van Zuidam Distillers. Vorig jaar kwamen ze al met de toegankelijke, betaalbare, American Oak en nu komen ze dus met een geturfde versie hiervan.
Millstone Single Malt Whisky Peated American OakDeze betaalbare en verrassend fruitige Whisky voorziet u van heerlijke warme smaken en geuren als vanille, sinaasappel, kokosnoot , chocolade, hout-tonen en een subtiele aangename
rokerigheid (50 PPM)
Proefnotities Millstone Dutch Single Malt Peated American Oak:

Kleur: Goud.
Neus: Subtiele rokerigheid, verrassende fris- en zoetheid. Tropische fruitigheid met vanille, kokos en een vleugje kruiden.
Smaak: Fruitige en elegante rook-aroma’s met delicate kruidige tonen en een rijke honig-zoetheid.
Afdronk: Middellang met aangename turfrook.

MILLSTONE DISTILLERYMillstone Single Malt Whisky Peated American Oak

Opgericht: 1975
Gebied: Netherlands, Baarle-Nassau
Eigenaar: Familie van Zuidam
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 43%