Millstone 12 jaar Sherry

Millstone 12 jaar Sherry

Millstone 12 y Sherry

Ontwikkeld uit 3 verschillende vaten (vatnummers 1344, 1345 en 1347), 12 jaar gerijpt en afgevuld op 46%. De Millstone Sherry Cask is inmiddels een icoon uit de distilleerderij van Zuidam. Een volwassen nederlandse whisky die zich kan meten met whisky’s uit Schotland De whisky is in 2012 bij de International Spirits Challenge bekroond met een zilveren onderscheiding. De whisky is gestookt op 26 februari 1999 en gebotteld op 8 november 2012.

Uitgebreide informatie

Millstone, Nederlandse Single Malt Whisky is ambachtelijk vervaardigd in de traditionele distilleerderij die eigendom is en geëxploiteerd wordt door de familie Zuidam. Meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve gedistilleerde dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot de geboorte van deze prachtige whisky. Windmolens molen de gemoute gerst die wordt gebruikt om deze malt whisky te produceren. Door het gebruik van windmolens voor het malen van hun gerstemout steunt de distilleerderij het behoud van het belangrijke nederlandse erfgoed van de wereldberoemde molens. Nog belangrijker is dat de traditionele molenstenen van de molens langzaam de gemoute gerst tot meel malen. Deze traditionele wijze van frezen veroorzaakt vrijwel geen verhoging van de temperatuur van het graan en spaart zodoende de heerlijke aroma’s. Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren zij een breed palet aan likeuren, genevers, gin en whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt.

Proefnotitie

Kleur: mahonie. Neus: delicate fruitige aroma’s gecombineerd met honing en vanille. Smaak: rijke honingachtige zoetheid met delicate kruidige tonen. De finish is lang met terugkerende eiken en vanille tonen.