Milk & Honey Classic

Milk & Honey Classic

De Classic is de eerste reguliere whisky die door Milk & Honey wordt gebotteld. De whisky rijpt voor het verreweg grootste gedeelte op bourbonvaten, een deel op STR rode wijnvaten en een heel klein beetje virgin oak vaten. STR staat voor Shaven, Toasted, Re-charred. Dit proces werd bedacht door wijlen Jim Swam, expert op het gebied van whisky maken in warme klimaten. Hij was een belangrijke adviseur voor Milk & Honey. De whisky is niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur.

Proefnotitie van de NC’Nean Organic:

Kleur: goud.
Neus: fruitigheid van rode appels, perzik en blauwe druiven met aroma’s van vanille, honing, kruidig eikenhout en wat florale accenten.
Smaak: lekker kruidig met tonen van witte peper, kruidnagel en nootmuskaat, honing, vanille, rood fruit, gerstemout en hints van eikenhout.
Afdronk:  kruidig en prettig zoet.

MILK & HONEY DISTILLERY

 

Opgericht: 2012
Gebied: Israël, zuidelijk van Tel Aviv
Eigenaar: GKI groep
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Alcoholpercentage: 46%

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop