Loch Lomond Peated

Loch Lomond Peated

loch lomond peat

Loch Lomond peated is een single malt geproduceerd in de Schotse Hooglanden. Gemaakt op de traditionele manier met gemoute gerst, gedroogd met turf, gevuld in de mooiste Amerikaanse wit eikenhouten vaten en daarna gerijpt in de warehouses. Zoals hij ooit proefde ten tijde van de oprichting van de Loch Lomond Distillery in 1814. Het is een rokerige single malt. Dit fabricageproces van Loch Lomond geeft een geheel nieuwe dimensie van smaak. In tegenstelling tot de soms dominante medische tonen van de Islay whisky heeft deze whisky harmonieuze highland aroma’s, gecombineerd met rokerige turf en licht fruitige tonen. De whisky is het niet koud gefilterd, zodoende worden de kenmerkende aroma’s behouden en is gebotteld 46% vol.

Uitgebreide informatie

De distilleerderij van Loch Lomond ligt vlak bij het zuidelijke uiteinde van Loch Lomond, waar de rivier de Leven het water door middel van Alexandria voert over de reis van zes mijl naar de rivier de Clyde in Dumbarton. Loch Lomond is het grootste loch (meer) in het Verenigd Koninkrijk. Het is 24 mijl lang, 5 mijl breed, tot 600 meter diep en heeft 38 eilanden. Het loch en haar omgeving zou staan hoog in een lijst van de mooiste plaatsen ter wereld. Het landschap is fantastisch, dus als het bezoeken van zorg ervoor dat je een grote geheugenkaart in uw camera! Het grote eiland in het midden is Inchcailloch, plaatselijk bekend als het graven eiland. Sommigen zeggen dat dit is omdat het op een kerkhof lijkt, anderen omdat het lijkt op een lichaam dat op zijn rug is gelegd. Het Loch wordt bewaakt door Ben Lomond, een berg 3192 meter hoog (973 meter). Er is een pad van Rowardennan aan de oostelijke kant van het loch dat je naar de top brengt. Het is mogelijk om over deze klim ongeveer vier of vijf uur (up en down) te doen. Het is niet voor bangeriken. Het beroemde lied over Loch Lomond is befaamd en gaat over twee van Bonnie Prince Charlie’s soldaten die gevangen werden genomen na de opstand in 1745.

Proefnotitie

Kleur: goud. Neus: aangename fruitige aroma’s van peren en honing met uitgebalanceerde tonen van turf. Smaak: eerst fruitige aroma’s en daarna komen de rokerige tonen van turf naar boven, niet te zwaar. De afdronk is gemiddeld lang met frisse tonen van de terugkerende fruit en rokerige tonen.

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.