Loch Lomond Peated

Loch Lomond Peated

loch lomond peat

Loch Lomond peated is een single malt geproduceerd in de Schotse Hooglanden. Gemaakt op de traditionele manier met gemoute gerst, gedroogd met turf, gevuld in de mooiste Amerikaanse wit eikenhouten vaten en daarna gerijpt in de warehouses. Zoals hij ooit proefde ten tijde van de oprichting van de Loch Lomond Distillery in 1814. Het is een rokerige single malt. Dit fabricageproces van Loch Lomond geeft een geheel nieuwe dimensie van smaak. In tegenstelling tot de soms dominante medische tonen van de Islay whisky heeft deze whisky harmonieuze highland aroma’s, gecombineerd met rokerige turf en licht fruitige tonen. De whisky is het niet koud gefilterd, zodoende worden de kenmerkende aroma’s behouden en is gebotteld 46% vol.

Uitgebreide informatie

De distilleerderij van Loch Lomond ligt vlak bij het zuidelijke uiteinde van Loch Lomond, waar de rivier de Leven het water door middel van Alexandria voert over de reis van zes mijl naar de rivier de Clyde in Dumbarton. Loch Lomond is het grootste loch (meer) in het Verenigd Koninkrijk. Het is 24 mijl lang, 5 mijl breed, tot 600 meter diep en heeft 38 eilanden. Het loch en haar omgeving zou staan hoog in een lijst van de mooiste plaatsen ter wereld. Het landschap is fantastisch, dus als het bezoeken van zorg ervoor dat je een grote geheugenkaart in uw camera! Het grote eiland in het midden is Inchcailloch, plaatselijk bekend als het graven eiland. Sommigen zeggen dat dit is omdat het op een kerkhof lijkt, anderen omdat het lijkt op een lichaam dat op zijn rug is gelegd. Het Loch wordt bewaakt door Ben Lomond, een berg 3192 meter hoog (973 meter). Er is een pad van Rowardennan aan de oostelijke kant van het loch dat je naar de top brengt. Het is mogelijk om over deze klim ongeveer vier of vijf uur (up en down) te doen. Het is niet voor bangeriken. Het beroemde lied over Loch Lomond is befaamd en gaat over twee van Bonnie Prince Charlie’s soldaten die gevangen werden genomen na de opstand in 1745.

Proefnotitie

Kleur: goud. Neus: aangename fruitige aroma’s van peren en honing met uitgebalanceerde tonen van turf. Smaak: eerst fruitige aroma’s en daarna komen de rokerige tonen van turf naar boven, niet te zwaar. De afdronk is gemiddeld lang met frisse tonen van de terugkerende fruit en rokerige tonen.

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop