Ledaig Rioja Cask

Ledaig Rioja Cask

Ledaig Rioja cask

Ledaig is een single malt whisky die wordtLedaig Rioja cask
gestookt bij de Tobermory Distilleerderij en is een geturfde single malt whisky.
De Tobermory distilleerderij is in het hoofdstadje met dezelfde naam gevestigd op het eiland Mull. De distilleerderij, de enige op het eiland Mull, ligt in het noordelijke deel van het eiland aan de Tobermory Bay.
De naam wordt uitgesproken als “led-chig” en is Gaelic voor “veilige haven”. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat de distilleerderij in het havenstadje Tobermory aan de ruige Schotse westkust ligt. Ledaig wordt geproduceerd door de enige distilleerderij van het eiland, de Tobermory Distillery, die ook de wereldberoemde Tobermory Single Malt in haar assortiment heeft.
De Ledaig Sinclair Rioja Cask is de eerste Single Malt Whisky uit de nieuwe lijn van Ledaig/Tobermory. De eerste rijping vindt plaats op bourbonvaten en daarna wordt de whisky gefinished op oude Rioja wijnvaten. De whisky wordt niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur.

Proefnotities Ledaig Sinclair Rioja Cask:

Kleur: Bruin met een rode gloed.
Neus: Sterke tonen van rook. Gesuikerd fruit (turks), rozenblaadjes, druiven, leer,
pepertje en een vleugje chocolade.
Smaak: Romig, gerst, zoete mout, peper, vanille, zoute drop en een beetje cacao.
Afdronk: Lang, kruidig en licht gezouten.

TOBERMORY DISTILLERYLedaig Rioja cask

Opgericht: 1798
Gebied: Isle of Mull
Eigenaar: Burn Stewart
Uitrusting: 4 wash stills, 4 spirit stills
Percentage: 46.3%

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.