Laphroaig 18 jaar

Laphroaig 18 jaar

Op de website van Laphroaig kun je je aanmelden als vriend van Laphroaig (FoL), waarna je bepaalde voorkeuren geniet. Er zijn sinds het invoeren van FoL al meer dan 700.000 mensen wereldwijd lid geworden.

Laphroaig 18 jaar: Deze nieuwe 18 years old Laphroaig Islay single malt whisky wordt ieder jaar in een gelimiteerde hoeveelheid gestookt.

Er zijn van de hand van Hans Offringa twee boeken verschenen over deze distilleerderij: in 2007 ‘The Legend of Laphroaig’ en acht jaar later volgde ‘1815 – 2015 – 200 Years of Laphroaig’.

Proefnotities Laphroaig 18 jaar.

Kleur: helder goud.
Neus: eerst zachte zoetige toffee aroma’s, dan niet te zware kruidige tonen, mooi in balans met de phenolen en fruit aroma’s. Na toevoeging van wat water, komen de ziltige aroma’s van het zeewier naar boven, maar overheersen niet de vanille en zoetige honing tonen en ook wat tonen van net gemaaid hooi en turf.
Smaak: prachtige diepe en verwarmende balans tussen de rokerige en zachte bloemige tonen, die overgaan in een nootachtige zoetige aroma’s van het eikenhout. Aroma’s van de zoete en zachte chocolade, die fraai in balans zijn met de rijke tonen van toffee, die langzaam overgaan in lekkere tonen van heide en rokerige turf.
Afdronk:  vol, lang met een weelderige olieachtige zachtheid.

LAPHROAIG DISTILLERY

Opgericht: 1815
Gebied: Islay
Eigenaar: Beam Suntory
Uitrusting: 3 wash stills, 4 spirit stills
Percentage: 48%

 

 

Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop
Marlous Van den Brink
Marlous Van den Brink
17/02/2023
Geweldige sortering 'wiskey' én een enthousiaste eigenaar mef veel kennis van zaken. Sfeervolle zaak.
Jos Gräfe
Jos Gräfe
29/12/2022
Snel en goed geholpen