Kilchoman 100% Islay, 2nd release

Kilchoman 100% Islay, 2nd release

Kilcho

Islay’s independent farm distillery, Kilchoman, is proud to release the latest edition to its popular 100% Islay range. 100% Islay is uniek vanwege het feit dat Kilchoman de enige distilleerderij in Schotland is waar alle stadia van het whisky maken, van het planten van de gerst in de omringende velden, tot het mouten, distilleren, rijpen en bottelen van de whisky, plaats vindt op de distilleerderij zelf.

De 2de Editie van Kilchoman’s 100% Islay is een “vatting” van 4 en 5 jaar oude “Fresh” bourbon barrels. Minder dan 10.000 flessen van deze “Limited Edition” zijn wereldwijd verkrijgbaar.

Uitgebreide informatie

Met een delicate en bloemige neus met zacht fruit en peren zuurtjes, explodeert de 100% Islay daarna in turfrook eindigend in een lange, zoete, kruidige afdronk met een zacht turfvuurtje op de achtergrond.

Anthony Wills, managing director of Kilchoman, zegt: “The previous two editions of the 100% Islay range were extremely well received and we’re delighted with the way the Single Malt’s character is developing. The range is unique in that every stage of production, from barley grown to the hand-bottling takes place at Kilchoman. As a traditional working-farm distillery, 100% Islay epitomises what we’re all about. Zoals met de 2 andere jaarlijks terugkerende bottelingen, Machir Bay en Loch Gorm, wordt een nieuwe editie van 100% Islay maar periodiek gebotteld. Een beperkt aantal flessen is ieder jaar beschikbaar.

Met de ambitie om whisky productie terug te laten keren naar de traditionele “roots”, bouwde Anthony Wills de Kilchoman Distillery in 2005 op een boerderij aan de ruige west kust van Islay. De eerste nieuwe distilleerderij sinds 124 jaar. Kilchoman is één van de kleinste distilleerderijen in Schotland en één van de weinige die nog steeds de traditionele methodiek van “floor malting” gebruikt.

Proefnotitie

Nose: Floral and delicate with a mix of soft fruits and pear drops. Palate: The peat smoke explodes in the mouth with sweet soft mixed fruit very evident. Finish: A long sweet lingering finish with a soft peaty after taste.

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop