Kilchoman 100% Islay, 2nd release

Kilchoman 100% Islay, 2nd release

Kilcho

Islay’s independent farm distillery, Kilchoman, is proud to release the latest edition to its popular 100% Islay range. 100% Islay is uniek vanwege het feit dat Kilchoman de enige distilleerderij in Schotland is waar alle stadia van het whisky maken, van het planten van de gerst in de omringende velden, tot het mouten, distilleren, rijpen en bottelen van de whisky, plaats vindt op de distilleerderij zelf.

De 2de Editie van Kilchoman’s 100% Islay is een “vatting” van 4 en 5 jaar oude “Fresh” bourbon barrels. Minder dan 10.000 flessen van deze “Limited Edition” zijn wereldwijd verkrijgbaar.

Uitgebreide informatie

Met een delicate en bloemige neus met zacht fruit en peren zuurtjes, explodeert de 100% Islay daarna in turfrook eindigend in een lange, zoete, kruidige afdronk met een zacht turfvuurtje op de achtergrond.

Anthony Wills, managing director of Kilchoman, zegt: “The previous two editions of the 100% Islay range were extremely well received and we’re delighted with the way the Single Malt’s character is developing. The range is unique in that every stage of production, from barley grown to the hand-bottling takes place at Kilchoman. As a traditional working-farm distillery, 100% Islay epitomises what we’re all about. Zoals met de 2 andere jaarlijks terugkerende bottelingen, Machir Bay en Loch Gorm, wordt een nieuwe editie van 100% Islay maar periodiek gebotteld. Een beperkt aantal flessen is ieder jaar beschikbaar.

Met de ambitie om whisky productie terug te laten keren naar de traditionele “roots”, bouwde Anthony Wills de Kilchoman Distillery in 2005 op een boerderij aan de ruige west kust van Islay. De eerste nieuwe distilleerderij sinds 124 jaar. Kilchoman is één van de kleinste distilleerderijen in Schotland en één van de weinige die nog steeds de traditionele methodiek van “floor malting” gebruikt.

Proefnotitie

Nose: Floral and delicate with a mix of soft fruits and pear drops. Palate: The peat smoke explodes in the mouth with sweet soft mixed fruit very evident. Finish: A long sweet lingering finish with a soft peaty after taste.

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.