Jura Journey

Jura Journey

Jura JourneyJura Journey

Jura Journey vertegenwoordigt de afgelegde reis van Jura whisky door de jaren heen. Die begon in 1810 bij de oprichting van de distilleerderij totdat deze aan het eind van 19e eeuw de deuren moest sluiten. In 1963 is de distilleerderij nieuw leven in geblazen en zijn de deuren opnieuw opengegaan. De afgelegde ‘Journey’ heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen stijl die Jura whisky onderscheid van het gros aan whiskymerken.

Een Scotch Single Malt Whisky gemaakt op een eiland ver weg van het vaste land. Op Jura, daar waar de 212 bewoners dag in dag uit hun ziel en zaligheid leggen in het maken van de allermooiste Scotch Single Malt whisky. Daar waar de 5000 herten de dienst uitmaken. Een whisky gekenmerkt door licht rokerige tonen, onstuimig net als de Westkant die onophoudelijk wordt geteisterd door de Atlantische oceaan. Tegelijkertijd toch zacht en delicaat, zoals de Oostkant. Een ding staat vast: Jura Single Malt Scotch Whisky is more than a whisky. 

Proefnotities Jura Journey :

Kleur:
Amber goud.
Neus:
gedroogd fruit, citrus, vanille, noten en kruiden.

Smaak: Fris en volle smaak met tonen van kaneel, frisse peer, toffee, peacannoten en een subtiele rooksmaak.
Afdronk: Lekker lang met subtiele rooktonen.

JURA DISTILLERYJura Journey

Opgericht: 1810
Gebied: Islay
Eigenaar: Whyte & Mackay Ltd.
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 40%

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.