Jura Journey

Jura Journey

Jura JourneyJura Journey

Jura Journey vertegenwoordigt de afgelegde reis van Jura whisky door de jaren heen. Die begon in 1810 bij de oprichting van de distilleerderij totdat deze aan het eind van 19e eeuw de deuren moest sluiten. In 1963 is de distilleerderij nieuw leven in geblazen en zijn de deuren opnieuw opengegaan. De afgelegde ‘Journey’ heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen stijl die Jura whisky onderscheid van het gros aan whiskymerken.

Een Scotch Single Malt Whisky gemaakt op een eiland ver weg van het vaste land. Op Jura, daar waar de 212 bewoners dag in dag uit hun ziel en zaligheid leggen in het maken van de allermooiste Scotch Single Malt whisky. Daar waar de 5000 herten de dienst uitmaken. Een whisky gekenmerkt door licht rokerige tonen, onstuimig net als de Westkant die onophoudelijk wordt geteisterd door de Atlantische oceaan. Tegelijkertijd toch zacht en delicaat, zoals de Oostkant. Een ding staat vast: Jura Single Malt Scotch Whisky is more than a whisky. 

Proefnotities Jura Journey :

Kleur:
Amber goud.
Neus:
gedroogd fruit, citrus, vanille, noten en kruiden.

Smaak: Fris en volle smaak met tonen van kaneel, frisse peer, toffee, peacannoten en een subtiele rooksmaak.
Afdronk: Lekker lang met subtiele rooktonen.

JURA DISTILLERYJura Journey

Opgericht: 1810
Gebied: Islay
Eigenaar: Whyte & Mackay Ltd.
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 40%

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop