Islay Storm

Islay Storm

Islay Storm is een malt waar veel geheimzinnigheid omheen hangt. Aangename whisky, waarvan niemand wil zeggen welke de basis maltwhisky’s zijn. Bronnen houden het op, of een combinatie van Bowmore, Caol Ila en/of Bruichladdich, de vorm van de fles komt het meest overeen met de Bruichladdich. De basis is in ieder geval goed. The Vintage Malt Whisky Co.Ltd. eigenaar van Finlaggan, Cooper’s Choice, Tantallan en Glenalmond brengt deze stoere Islay whisky op de markt.
Islay Storm is aangenaam geprijsd maar tevens ook smaakvol. De whisky’s zijn allen minimaal 6 jaar oud, maar er worden ook oudere whisky’s gebruikt en zijn geblend tot een typische Islay malt.

Proefnotities Islay Storm.

Kleur: Goud.
Neus: tonen van rokerigheid en turf, vettig met aroma’s van de zee (zilt) en mout.
Smaak: eerste aanzet van zoetige tonen, dan mediciale tonen, turf en zeewier, gevolgd door aroma’s van bourbon hout, custard en lichte kruidigheid.
Afdronk: lang, aangenaam met rokerige en kruidige tonen.

Percentage: 40%

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop