Islay Storm

Islay Storm

Islay Storm is een malt waar veel geheimzinnigheid omheen hangt. Aangename whisky, waarvan niemand wil zeggen welke de basis maltwhisky’s zijn. Bronnen houden het op, of een combinatie van Bowmore, Caol Ila en/of Bruichladdich, de vorm van de fles komt het meest overeen met de Bruichladdich. De basis is in ieder geval goed. The Vintage Malt Whisky Co.Ltd. eigenaar van Finlaggan, Cooper’s Choice, Tantallan en Glenalmond brengt deze stoere Islay whisky op de markt.
Islay Storm is aangenaam geprijsd maar tevens ook smaakvol. De whisky’s zijn allen minimaal 6 jaar oud, maar er worden ook oudere whisky’s gebruikt en zijn geblend tot een typische Islay malt.

Proefnotities Islay Storm.

Kleur: Goud.
Neus: tonen van rokerigheid en turf, vettig met aroma’s van de zee (zilt) en mout.
Smaak: eerste aanzet van zoetige tonen, dan mediciale tonen, turf en zeewier, gevolgd door aroma’s van bourbon hout, custard en lichte kruidigheid.
Afdronk: lang, aangenaam met rokerige en kruidige tonen.

Percentage: 40%

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.