Glenturret triple wood

Glenturret triple wood

The Glenturret Distillery is de oudste werkende distilleerderij in Schotland.Glenturret

In het jaar 1775 werd de eerste, toen nog illegale, distilleerderij, genaamd Hosh Distillery, gebouwd in een afgelegen vallei in de buurt van Crieff. In 1875 wordt de naam veranderd in Glenturret. Deze kleine distilleerderij en zijn whisky vormt het hart van “The Famous Grouse”, één van de populairste blends ter wereld.
Hiernaast de oude en de nieuwe fles. Dezelfde whisky maar dan in een nieuw (en veel duurdere) verpakking.

Glenturret is niet alleen de oudste distilleerderij maar ook één, waar het gevoel voor vakmanschap nog niet verloren is gegaan. De “mashtun” wordt volledig handmatig bediend, tot aan het roeren van de mash en het afvoeren van de draf. Iets wat ondenkbaar is in een meer moderne distilleerderij. De productie capaciteit is dan ook zeer klein.

Hun werk is een ambacht!

Het personeel van Glenturret drukt niet op knoppen en werken niet door een klik op een muis. Hun werk is een ambacht dat whisky van de hoogste kwaliteit oplevert. Kleine batches die ook de nodige variëteit opleveren ten opzichte van de standaard die komt met massaproductie. The Glenturret wordt gemaakt met liefde en passie. De kwaliteit van de lichte, limoen-gouden whisky met de delicate smaken van sinaasappelschil en vanille, zingt in het glas. Dus echt “By Hand and by Heart”.

De Triple Wood Edition heeft gerijpt op sherryvaten van Europees eikenhout, Amerikaans eikenhout sherryvaten en bourbonvaten van Amerikaans eikenhout. Daardoor kent deze whisky meer invloeden van de verschillende soorten eikenhout.

Glenturret

Kleur: Licht bruin koper.
Neus: Frisse sinaasappelschil, vanille en perenzuurtjes.
Smaak: Lichte houten tonen met kaneel, marsepein en kokos.
Afdronk: Kruidig met blijvende invloeden van eikenhout.

Opgericht: 1775
Gebied: Southern Highlands
Eigenaar: Highland Distillers
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Percentage: 43%

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop