GlenGlassaugh, Revival

GlenGlassaugh, Revival

De malt van Glenglassauch werd hoofdzakelijk gebruikt voor het blenden van Famous Grouse, Cutty Sark en Laing’s blended whisky’s. De maltwhisky van de Glenglassauch distilleerderij bevat de complexiteit van de maltwhisky’s met de typische lichte zee aroma’s van de kust.

Deze nieuwe Glenglassaugh Revival is de eerste botteling van de in december 2008 heropende Glenglassaugh distilleerderij en gelimiteerd verkrijgbaar tot ongeveer 10.000 flessen. De Revival is een combinatie van diverse vaten en heeft nog gedurende 6 maanden een finish op oloroso sherry vaten gekregen. Prima whisky, complex, fruitig, kruidig en zoetige aroma’s.

Proefnotities GlenGlassaugh Revival:
Kleur: koper. Neus: romig met aroma’s van zoete karamel, toffee en sherry tonen, beetje notig, melkchocolade en honing. Sinaasappel. Smaak: eerst zoet fruit, dan walnoten, chocolade, honing, sherry en licht kruidige tonen van het hout. De afdronk is middellang met hinten van specerijen, fruit en vanille(sherry). Non-chill filtered en heeft natuurlijke kleur.

GLENGLASSAUGH DISTILLERY

Opgericht: 1874
Gebied: Eastern Highlands
Eigenaar: Brown-Forman
Capaciteit: 1 miljoen liter per jaar
Alc.: 50%

 

 

 

Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop
Marlous Van den Brink
Marlous Van den Brink
17/02/2023
Geweldige sortering 'wiskey' én een enthousiaste eigenaar mef veel kennis van zaken. Sfeervolle zaak.
Jos Gräfe
Jos Gräfe
29/12/2022
Snel en goed geholpen