Glenfiddich Project XX

Glenfiddich Project XX

De familie William Grant richtte
in 1898 deze thans wereldberoemde
distilleerderij op.

De beslissing rond 1970 om Glenfiddich in de markante driehoekige fles als single malt op de markt te brengen, had verstrekkende gevolgen voor de hele whisky-industrie.

De naam Glenfiddich betekent “vallei der herten”.
Zo’n 90% van de productie wordt als single malt verkocht.

GEHULD IN GEHEIMZINNIGHEID
Het Project XX-experiment was zo in het geheim gehuld dat de whisky-experts er pas halverwege het proces van wisten. 

20 van de brand-ambassadors van Glenfiddich kwamen samen om deze werkelijk unieke, unieke single malt-expressie te creëren. Elke expert kreeg de vrije hand in ons Conval Warehouse en koos een malt die hen het meest intrigeerde, waaronder whisky’s van portpipes, Amerikaans eikenhout en bourbonvaten.

Met zijn diepe gouden tint belichaamt Project XX het warme, fruitige karakter van een klassieke Glenfiddich-whisky met hints van appelbloesem, zomerfruit en rijpe peer. Maar zijn persoonlijkheden worden suikers met hints van zoetespin, kaneelkruiden, amandelen en rijke port-tannines met een vreemde gefluister van zoethout. Diep en zacht, de afdronk is langdurig met een aanhoudende zoete eikheid.


Glenfiddich Project XX.

Kleur: Diep goud
Neus:
Hints van appelbloesem, zomerfruit en rijpe peer.

Smaak: Suikerspin, kaneelkruiden en rijke portsmaken. Beetje zoethout. Lekker complex. 
Afdronk: Langdurig met een aanhoudende zoetheid.

GLENFIDDICH DISTILLERY

Opgericht: 1898
Gebied: Speyside
Eigenaar: Fam. Grant
Uitrusting: 10 wash stills, 18 spirit stills
Percentage: 47%

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.