Glendronach 15 jaar Sherry Cask

Glendronach 15 jaar Sherry Cask

De naam GlenDronach betekent “vallei van de Dronach”, daar de distilleerderij de naam heeft gekregen van het langsstromende riviertje de Dronach.

Glendronach dankt zijn karakter aan een combinatie van zelfgemoute gerst, turf en water uit de Highlands.

De GlenDronach 15 years Revival staat bekend als een luxueuze whisky uit het assortiment van deze geliefde en populaire distilleerderij. De volledige rijping vindt plaats op een mix van Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten, waarbij aroma’s van beide vattypen absoluut terug te vinden zijn in de whisky. Zacht, zoet en toch complex van smaak; een uitstekende balans is al jaren het handelsmerk van GlenDronach Revival.

Proefnotities Glendronach 15 jaar ‘the Rivival’.
Kleur: Diep amber.
Neus: Rond en soepel, vanille, fijne sherrytonen en licht rokerig.
Smaak: Zacht en zoet, vanille, sherry met tonen van het bos, klein pepertje en iets rokerig en in de middellange  Afdronk: Iets peper en lichte houttonen met het zoet van vanille.

GLENDRONACH DISTILLERY

Opgericht: 1826
Gebied: Speyside
Eigenaar: Brown-Forman
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 43%

 

 
Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.