Glen Moray Chardonnay Cask Finish

Glen Moray Chardonnay Cask Finish

Glen Moray is een Speyside single malt whisky. Voormalige bourbon vaten worden gebruikt, afkomstig uit Noord-Amerika om Glen Moray te laten rijpen. Daarna krijgt deze whisky nog een tweede rijping op oude Chardonnay-vaten. Dit geeft de whisky zijn frisse en zachte karakter. De vaten zorgen voor een superieur product met een zachte en subtiele smaak. Deze Chardonnay cask finish is een mooie toevoeging op het assortiment van Glen Moray. In de mond is hij verrassend fris en zacht en in de afdronk verrassend complex.

Proefnotities Glen Moray Chardonnay Cask:

Kleur: Amber goud.
Neus: Fris en zuiver met aroma’s van appels, perendrups, rijke citroentaart, fruitkauwgom en kaneelsuiker.
Smaak: zacht en romig met tonen van gekarameliseerd fruit, wijndruiven, butterscotch, vanille, honing, noten en gerstemout.
Afdronk: Fris en zacht, tonen van vanille en noten krijgen gezelschap van kaneel, bloemen en accenten van getoast eikenhout.
GLEN MORAY DISTILLERY
Opgericht: 1897
Gebied: Speyside
Eigenaar: Glenmorangie
Uitrusting:
Percentage: 40%

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop