Glen Moray Chardonnay Cask Finish

Glen Moray Chardonnay Cask Finish

Glen Moray is een Speyside single malt whisky. Voormalige bourbon vaten worden gebruikt, afkomstig uit Noord-Amerika om Glen Moray te laten rijpen. Daarna krijgt deze whisky nog een tweede rijping op oude Chardonnay-vaten. Dit geeft de whisky zijn frisse en zachte karakter. De vaten zorgen voor een superieur product met een zachte en subtiele smaak. Deze Chardonnay cask finish is een mooie toevoeging op het assortiment van Glen Moray. In de mond is hij verrassend fris en zacht en in de afdronk verrassend complex.

Proefnotities Glen Moray Chardonnay Cask:

Kleur: Amber goud.
Neus: Fris en zuiver met aroma’s van appels, perendrups, rijke citroentaart, fruitkauwgom en kaneelsuiker.
Smaak: zacht en romig met tonen van gekarameliseerd fruit, wijndruiven, butterscotch, vanille, honing, noten en gerstemout.
Afdronk: Fris en zacht, tonen van vanille en noten krijgen gezelschap van kaneel, bloemen en accenten van getoast eikenhout.
GLEN MORAY DISTILLERY
Opgericht: 1897
Gebied: Speyside
Eigenaar: Glenmorangie
Uitrusting:
Percentage: 40%

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.