Glen Deveron 15 jaar

Glen Deveron 15 jaar

Glen Deveron15 Glen Deveron vindt zijn oorsprong in de oosthoek van de Speyside, het hart van de Schotse Hooglanden. De distilleerderij staat in het vissersplaatsje Macduff aan de oever van de rivier de Deveron, slechts een steenworp afstand van de oude, historische stad Banff. Macduff, is de distilleerderij waar de Glen Deveron single malt whisky geproduceerd wordt. The Deveron is de rivier en vallei, in het oostelijk gedeelte van de Speyside. De Glen Deveron malt is een zuivere makkelijk drinkbare malt whisky.

Uitgebreide informatie

De distilleerderij werd in 1962 opgericht aan de oever van de rivier de Deveron. In het stillhouse staan twee wash stills en drie spirit stills. Glen Deveron is een makkelijk te drinken en aangename malt whisky. Glen Deveron is van alle malt whisky’s één van de meest pure en meest onderscheidende. Deze Pure Single Malt heeft een zoetige en zeer verfijnde, volle smaak. Deze zoetheid komt deels van de rijpingsvaten, maar meer nog van het water dat gebruikt wordt. Het schone water komt uit een bron, waaruit de rivier de Deveron ontspringt. Deze zoete zachtheid maakt Glen Deveron tot een gemakkelijk drinkbare Malt, bij uitstek geschikt als after-diner Whisky.

Proefnotitie

Kleur: oud goud. Neus: fruitige aroma’s en later noten tonen van hazelnoot en paranoten. Smaak: romig en opent in fris zomer fruit en een hint van pruimen. De finish is redelijk lang met tonen van vanille en kruidige houttonen.