Glen Deveron 15 jaar

Glen Deveron 15 jaar

Glen Deveron15 Glen Deveron vindt zijn oorsprong in de oosthoek van de Speyside, het hart van de Schotse Hooglanden. De distilleerderij staat in het vissersplaatsje Macduff aan de oever van de rivier de Deveron, slechts een steenworp afstand van de oude, historische stad Banff. Macduff, is de distilleerderij waar de Glen Deveron single malt whisky geproduceerd wordt. The Deveron is de rivier en vallei, in het oostelijk gedeelte van de Speyside. De Glen Deveron malt is een zuivere makkelijk drinkbare malt whisky.

Uitgebreide informatie

De distilleerderij werd in 1962 opgericht aan de oever van de rivier de Deveron. In het stillhouse staan twee wash stills en drie spirit stills. Glen Deveron is een makkelijk te drinken en aangename malt whisky. Glen Deveron is van alle malt whisky’s één van de meest pure en meest onderscheidende. Deze Pure Single Malt heeft een zoetige en zeer verfijnde, volle smaak. Deze zoetheid komt deels van de rijpingsvaten, maar meer nog van het water dat gebruikt wordt. Het schone water komt uit een bron, waaruit de rivier de Deveron ontspringt. Deze zoete zachtheid maakt Glen Deveron tot een gemakkelijk drinkbare Malt, bij uitstek geschikt als after-diner Whisky.

Proefnotitie

Kleur: oud goud. Neus: fruitige aroma’s en later noten tonen van hazelnoot en paranoten. Smaak: romig en opent in fris zomer fruit en een hint van pruimen. De finish is redelijk lang met tonen van vanille en kruidige houttonen.
Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.