Glen Deveron 10 jaar

Glen Deveron 10 jaar

glen deveron 10

Glen Deveron vindt zijn oorsprong in de oosthoek van de Speyside, het hart van de Schotse Hooglanden. De distilleerderij staat in het vissersplaatsje Macduff aan de oever van de rivier de Deveron, slechts een steenworp afstand van de oude, historische stad Banff. Macduff, is de distilleerderij waar de Glen Deveron single malt whisky geproduceerd wordt. The Deveron is de rivier en vallei, in het oostelijk gedeelte van de Speyside. De Glen Deveron malt is een zuivere makkelijk drinkbare malt whisky.

Uitgebreide informatie

De distilleerderij werd in 1962 opgericht aan de oever van de rivier de Deveron. In het stillhouse staan twee wash stills en drie spirit stills. Glen Deveron is een makkelijk te drinken en aangename malt whisky. Glen Deveron is van alle malt whisky’s één van de meest pure en meest onderscheidende. Deze Pure Single Malt heeft een zoete en zeer zachte, volle smaak. Deze zoetheid komt deels van de rijpingsvaten, maar meer nog van het water dat gebruikt wordt. Het schone water komt uit een bron, waaruit de rivier de Deveron ontspringt. Deze zoete zachtheid maakt Glen Deveron tot een gemakkelijk drinkbare Malt, bij uitstek geschikt als after-diner Whisky. Tien jaar rijpen in de speciale vaten zorgen ervoor dat subtiele smaken van bourbon en sherry geleidelijk in deze Malt Whisky worden opgenomen.

Proefnotitie

Kleur: helder goud. Neus: fris, licht zoetig, sherry, duidelijk herkenbare mout. Smaak: middelzoet, fruitig en bloemig, lange frisse afdronk met aangename warme en ziltige aroma’s door de ligging aan zee

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop