Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

 

Caol Ila, uitgesproken als “kool iela” komt uit het Gaelic en betekent “Sound of Islay”. Het is de naam van het water tussen de eilanden Jura en Islay.

Deze Caol Ila Moch botteling heeft geen leeftijd maar is geselecteerd uit diverse vaten van verschillende leeftijden. Een zgn. NAS Whisky. (non age statement)
Moch is een zeer spannende aanvulling van de Caol Ila familie. De naam is afkomstig uit het Gaelic en staat voor ‘dageraad’.
Deze Caol Ila Moch is een aangename, vriendelijke en makkelijk drinkbare dram. De whisky is lichter in stijl dan de standaard 12 years old.

Proefnotities Caol Ila Moch.

Neus: Helder en fris. Aroma’s van citroenschil en ginger-ale. Dan wat rokerige tonen. Het toevoegen van een beetje water brengt meer frisheid.
Smaak: Zoete moutige en ziltige tonen met een evenwichtige zuurgraad en frisse tonen van een zeebries. Dan de bekende rokerige tonen.
Afdronk: eerst komen zoete moutige tonen, dan rokerige en ziltige tonen, iets drogend. Prima combinatie van een “peated“ whisky met een warme, zachte kruidigheid.


CAOL ILA DISTILLERYCaol Ila Moch

Opgericht: 1846
Gebied: Islay
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 3 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 43%

 

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop