Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

 

Caol Ila, uitgesproken als “kool iela” komt uit het Gaelic en betekent “Sound of Islay”. Het is de naam van het water tussen de eilanden Jura en Islay.

Deze Caol Ila Moch botteling heeft geen leeftijd maar is geselecteerd uit diverse vaten van verschillende leeftijden. Een zgn. NAS Whisky. (non age statement)
Moch is een zeer spannende aanvulling van de Caol Ila familie. De naam is afkomstig uit het Gaelic en staat voor ‘dageraad’.
Deze Caol Ila Moch is een aangename, vriendelijke en makkelijk drinkbare dram. De whisky is lichter in stijl dan de standaard 12 years old.

Proefnotities Caol Ila Moch.

Neus: Helder en fris. Aroma’s van citroenschil en ginger-ale. Dan wat rokerige tonen. Het toevoegen van een beetje water brengt meer frisheid.
Smaak: Zoete moutige en ziltige tonen met een evenwichtige zuurgraad en frisse tonen van een zeebries. Dan de bekende rokerige tonen.
Afdronk: eerst komen zoete moutige tonen, dan rokerige en ziltige tonen, iets drogend. Prima combinatie van een “peated“ whisky met een warme, zachte kruidigheid.


CAOL ILA DISTILLERYCaol Ila Moch

Opgericht: 1846
Gebied: Islay
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 3 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 43%

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.