Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

Caol Ila Moch

 

Caol Ila, uitgesproken als “kool iela” komt uit het Gaelic en betekent “Sound of Islay”. Het is de naam van het water tussen de eilanden Jura en Islay.

Deze Caol Ila Moch botteling heeft geen leeftijd maar is geselecteerd uit diverse vaten van verschillende leeftijden. Een zgn. NAS Whisky. (non age statement)
Moch is een zeer spannende aanvulling van de Caol Ila familie. De naam is afkomstig uit het Gaelic en staat voor ‘dageraad’.
Deze Caol Ila Moch is een aangename, vriendelijke en makkelijk drinkbare dram. De whisky is lichter in stijl dan de standaard 12 years old.

Proefnotities Caol Ila Moch.

Neus: Helder en fris. Aroma’s van citroenschil en ginger-ale. Dan wat rokerige tonen. Het toevoegen van een beetje water brengt meer frisheid.
Smaak: Zoete moutige en ziltige tonen met een evenwichtige zuurgraad en frisse tonen van een zeebries. Dan de bekende rokerige tonen.
Afdronk: eerst komen zoete moutige tonen, dan rokerige en ziltige tonen, iets drogend. Prima combinatie van een “peated“ whisky met een warme, zachte kruidigheid.


CAOL ILA DISTILLERYCaol Ila Moch

Opgericht: 1846
Gebied: Islay
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 3 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 43%