Caol Ila Distillers Edition

Caol Ila Distillers Edition

Caol ila Distillers edition

 

Caol Ila Moch

Caol Ila, uitgesproken als “kool iela” komt uit het Gaelic en betekent “Sound of Islay”. Het is de naam van het water tussen de eilanden Jura en Islay.

Vanuit het ketelhuis van Coal Ila heb je een prachtig uitzicht op naburig eiland Jura.

Caol Ila Distillers edition heeft een zgn. “double maturing” op mooie donkere vaten waar de heerlijke zoete Moscatel wijn in heeft gerijpt. De rijke aroma’s van het mahoniehout en de wijn is gekozen om deze Caol Ila single malt met zijn zoete en rokerige stijl te verrijken.

Proefnotities Caol Ila Distillers Edition.

Kleur: vol goud.
Neus: rijk en complex met aangename aroma’s van fruitlikeur en rijp fruit, die de rijping op de moscatel vaten onderstrepen. De Islay karakters zoals de phenolen, turf, kamfer en jodium tonen worden eigenlijk na enige tijd getemperd, terwijl de echte Caol Ila stijl met tonen van peper, kruidnagel en as goed overeind blijven.
Smaak: rond en zoetige aroma’s van Poire William, ananas, turf en aardse tonen. Daarna komen er tonen los van gekonfijte citroen en gentiaan wortel met gemout graan en tabak en aangename frisse plantaardige aroma’s.
Afdronk: lang en zacht, met volle rokerige tonen en aroma’s van anijs, bloemen (lelies, Irissen en lavendel) en knolgewassen die de afdronk compleet maken.

CAOL ILA DISTILLERYCaol Ila Moch

Opgericht: 1846
Gebied: Islay
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 3 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 43%