Caol Ila 13 jaar by G & M

Caol Ila 13 jaar by G & M

De Gordon & MacPhail Discovery-reeks onderzoekt de kernaroma’s in het hart van de Scotse Single Malt Whisky’s, en dit is een mooie Smoky Single Malt Whisky van het eiland Islay. Een Caol Ila van 13 jaar oud.

Deze expressie van Gordon & MacPhail is tot stand gekomen doordat ze eigen vaten hebben laten afvullen bij Caol Ila en deze weer hebben meegenomen naar hun eigen opslagplaatsen, hier heeft de rijping plaatsgevonden. Gordon & MacPhail heeft dus zelf in handen wanneer ze gaan bottelen.

Een 13-jarige Caol Ila van het eiland Islay, dit is zo typische dram van Caol Ila, boordevol zoet fruit en donkere turfrook.

Proefnotities Caol Ila 13 jaar, Gordon & MacPhail.

Kleur: goud.
Neus: zoet en hartig: droog gezouten vlees geglazuurd met weelderige abrikozenjam combineert met rijke vanille tonen. Flitsen van zacht wervelende turfrook vullen de heerlijke zoetheid aan.
Neus: boordevol sappig tropisch fruit – ananas, kiwi en banaan – zachtjes geborsteld met poedersuiker. Lichte toetsen van mout en levendige citroenschil brengen de zoetheid in evenwicht.
Afdronk: rond en krachtig,  goede balans tussen fruit en zachte kruidigheid. Mooie krachtige rokerigheid

CAOL ILA DISTILLERYCaol Ila

Opgericht: 1846
Gebied: Islay
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 3 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 43%

Herbert Roenhorst
Herbert Roenhorst
17/02/2024
Prachtige zaak, met een super aanbod op gebied van single malt!
Bert-René Brinkman
Bert-René Brinkman
03/01/2024
Uitstekende collectie malt whiskeys met deskundig advies.
Arjuna Kruijssen
Arjuna Kruijssen
17/12/2023
Voor alles wat je nodig hebt van bittertje tot champagne. Het advies en de hulp was erg prettig. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Peter Evenboer
Peter Evenboer
10/11/2023
Mooie selectie Whisky's en mini flesjes waardoor je niet meteen een grote fles hoeft te kopen, echt een aanrader. Bovendien, elke maand een prachtige whisky van de maand. Gezellige winkel waar het haast onmogelijk is om zonder een heerlijke fles whisky te vertrekken.
Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop