Caol Ila 13 jaar by G & M

Caol Ila 13 jaar by G & M

De Gordon & MacPhail Discovery-reeks onderzoekt de kernaroma’s in het hart van de Scotse Single Malt Whisky’s, en dit is een mooie Smoky Single Malt Whisky van het eiland Islay. Een Caol Ila van 13 jaar oud.

Deze expressie van Gordon & MacPhail is tot stand gekomen doordat ze eigen vaten hebben laten afvullen bij Caol Ila en deze weer hebben meegenomen naar hun eigen opslagplaatsen, hier heeft de rijping plaatsgevonden. Gordon & MacPhail heeft dus zelf in handen wanneer ze gaan bottelen.

Een 13-jarige Caol Ila van het eiland Islay, dit is zo typische dram van Caol Ila, boordevol zoet fruit en donkere turfrook.

Proefnotities Caol Ila 13 jaar, Gordon & MacPhail.

Kleur: goud.
Neus: zoet en hartig: droog gezouten vlees geglazuurd met weelderige abrikozenjam combineert met rijke vanille tonen. Flitsen van zacht wervelende turfrook vullen de heerlijke zoetheid aan.
Neus: boordevol sappig tropisch fruit – ananas, kiwi en banaan – zachtjes geborsteld met poedersuiker. Lichte toetsen van mout en levendige citroenschil brengen de zoetheid in evenwicht.
Afdronk: rond en krachtig,  goede balans tussen fruit en zachte kruidigheid. Mooie krachtige rokerigheid

CAOL ILA DISTILLERYCaol Ila

Opgericht: 1846
Gebied: Islay
Eigenaar: Diageo
Uitrusting: 3 wash stills, 3 spirit stills
Percentage: 43%

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.